Vesti iz opština

Vesti iz opštine Sombor

 Radna poseta gradu Sombor

DSC_0097-3000.jpg

Predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Milan Čežek, Zoran Pavić i Jelena Radosavljević Rovčanin, bili su u radnoj poseti još jednoj lokalnoj samoupravi u nizu, gradu Somboru, gde su održali sastanak načelnicom Gradske uprave Helenom Roksandić Musulin, šefom Odseka za lokalni ekonomski razvoj Mihaelom Placom, pomoćnikom gradonačelnika Ivanom Šimunovim i saradnicama. 

...
CEO TEKST

 Konferencija povodom otvaranja projekta „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji „zelene“ energije“

IMG_4088-3000.jpg

Projekat „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji „zelene“ energije XDEGREE“, koji sufinansira Evropska unija u okviru IPA Intereg prekograničnog progama Hrvatska–Srbija, predstavljen je 12. oktobra u skupštinskoj sali u Somboru. Projekat je usmeren na promovisanje i unapređenje upotrebe različitih izvora obnovljive energije u prekograničnom području, povećanju energetske nezavisnosti javnih komunalnih preduzeća, boljem korišćenju biomase u postrojenjima za proizvodnju biogasa, te podizanju nivoa svesti javnosti o potencijalima obnovljivih izvora energije.

...
CEO TEKST

 Održan uvodni sastanak projekta posvećenog borbi protiv komaraca

MOS_Cross_Sombor-3000.jpg

Uvodni sastanak novog projekta MOS-Cross finansiranog u okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020, a čiji je opšti cilj unapređenje usluga javnog zdravlja u Zapadno-bačkom okrugu i Osiječko-baranjskoj županiji u vezi s ranim otkrivanjem bolesti koje prenose komaraci, uz poboljšanje prekograničnog nadzora i kontrole komaraca, održan je 18. avgusta u Somboru.

...
CEO TEKST

 Obuka "Mogućnosti finansiranja putem EU fondova"održana u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru

image-0-02-04-efbc03cc52dcb28f08b85e887a4da83fc7e3b32bb885d780a041f7c07ce22ca4-V-3000.jpg
Na poziv Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ iz Sombora, predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Čarna Zeljković i Jovana Kontić, održale su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnost finansiranja putem EU fondova“. Na samom početku, u ime bolnice, obratio se pomoćnik direktora dr Dejan Milinković, koji je poželeo dobrodošlicu svim prisutnima, naglasio važnost prekogranične saradnje kroz pisanje projekata i poželeo uspešnu obuku.
...
CEO TEKST

 Poseta okruzima – sastanak sa načelnicima okruga, gradonačelnicima i predsednicima opština u AP Vojvodini

DSC_0552-3000.jpg
U sklopu svojih redovnih aktivnosti, Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine organizuje i  sprovodi posete opštinama i gradovima na teritoriji AP Vojvodine, usmerene na predstavnike lokalnih samouprava, okruga, privrednih komora, javnih preduzeća, nevladinog sektora, te drugih relevantnih institucija.
 
...
CEO TEKST

 Projekat SAFE među оsam najboljih projekata prekogranične i transnacionalne saradnje

zajadnicka_fotka-3000.jpg
U okviru Pete nacionalne konferencija o prekograničnoj saradnji, koja je odžana 21. oktobra 2016. godine u Beogradu, u organizaciji Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Ministarka Joksimović je dodelila je nagrade za оsam najboljih projekata prekogranične i transnacionalne saradnje. Među nagrađenim projektima je projekat „Podrška okruženju bez alergena – SAFE“, koji je realizovan u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija 2007-2013, u saradnji Fonda „Evropski poslovi" AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Grada Sombora i Lokalne samouprave Baja.  
...
CEO TEKST

 Prosvetni radnici iz Sombora na obuci za pripremu evropskih projekata

kep878.jpg

Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodne, Čarna Zeljković i Tijana Krstić Maravić, održale su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za zaposlene u obrazovnim ustanovama sa područja grada Sombora. 

...
CEO TEKST

 Druga grupa prosvetnih radnika iz Sombora na obuci za pripremu evropskih projekata

kep858.jpg

Mogućnosti koje nude evropski fondovi u oblasti obrazovanja su brojne, a u poslednje vreme vlada velika zainteresovanost obrazovno-vaspitnih ustanova u Vojvodini za dodatni vid finansiranja rada škola kroz projektno finansiranje. Zaposleni u Srednjoj ekonomskoj školi iz Sombora prepoznali su evropske projekte kao mogućnost da podignu kvalitet rada svoje škole i jedna su od malobrojnih škola koje su u saradnji sa partnerskim organizacijama uspešne u privlačenju sredstava iz EU fondova, naročito u okviru programa prekogranične saradnje.

...
CEO TEKST

 Prosvetni radnici iz Sombora na obuci za pripremu evropskih projekata

kep836.jpg

Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodne, Tijana Krstić Maravić i Tamara Glišić, održale su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za zaposlene u obrazovno-vaspitnim ustanovama sa područja grada Sombora. 

...
CEO TEKST

 Projekti "SAFE" i "eWAM" primeri dobre projektne saradnje u programskom periodu 2007-2013

img-cfefcf4e48fb35c5b07e3b24059983cc.jpg
U okviru publikacije „Primeri dobre saradnje“  Zajedničkog tehničkog sekretarijata IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, projekti "SAFE" i "eWAM" navedeni su među 18 projekata  kao najbolji primeri dobre projektne saradnje u periodu od 2007. do 2013. godine. 
...
CEO TEKST

Aktuelne vesti

Pogledaj sve aktuelne vesti