Arhiva vesti

Arhiva vesti - 10/2015

 Potpisan Protokol o saradnji između Fonda "Evropski poslovi" APV i Univerziteta Privredna akademija

logo_ubans.png

Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i Univerzitet Privredna akademija u čijem sastavu su sledeći fakulteti: Stomatološki fakultet u Pančevu, Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, potpisali su danas Protokol o saradnji.

...
CEO TEKST

 Početak Programa radne prakse studenata Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2015/2016. godini

DSC_0001-3000.jpg

Na osnovu potpisanog Protokola o saradnji između Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine i Univerziteta u Novom Sadu, koji predviđa organizovanje radne prakse za studente sa završnih godina osnovnih studija, apsolvente i studente magistarskih, odnosno master studija, dana 7. oktobra 2015. godine, u prostorijama Fonda potpisani su ugovori sa pet najuspešnija kandidata nakon raspisanog konkursa i procesa odabira.

 

...
CEO TEKST

 Vojvodina na „Open Days 2015“

img-8fd833fed2c5188c123ea0fef77eb402.jpg

Ovogodišnja 13. po redu manifestacija „Otvoreni dani 2015“ („Open Days 2015”), koju organizuju Komitet regiona i Generalni direktorat za regionalnu politiku, i koja je održana u periodu od 12-15. oktobra 2015. godine u Briselu, okupivši preko 5,800 učesnika, odvijala se pod sloganom „Evropski regioni i gradovi – partneri za investicije i ekonomski rast“ (“Europe's regions and cities: partners for investment and growth“), a programski deo manifestacije bio je podeljen u tri tematske celine: Modernizacija Evrope – Regioni u energetskoj uniji i jedinstvenom digitalnom tržištu; Regioni orijentisani ka biznisu – razvoj malih i srednjih preduzeća, inovacije i stvaranje radnih mesta; Mesta i prostori – Urbani i ruralni razvoj, integracije urbanih i ruralnih prostora.

...
CEO TEKST

 Održana konferencija “Nacionalno slušanje Dunavske strategije – Status quo and outlook“

20102015_Dunavska_strategija_01.jpg

Danas je u Skupštini AP Vojvodine održana konferencija posvećena Dunavskoj strategiji i implementaciji njenog Akcionog plana u Republici Srbiji pod nazivom „Nacionalno slušanje Dunavske strategije – Status quo and outlook“, u organizaciji Kancelarije za evropske integracije Republike Srbije i Dunavskog civilnog-socijalnog foruma, uz podršku Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u Somboru

image_(3)-3000.jpg

Obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ održana je u prostorijama udruženja Nemaca „St. Gerhard“ u Somboru, u periodu od 21. do 23. oktobra 2015. godine, kao jedna u nizu obuka za osposobljavanje za pripremu evropskih projekata. Obuku je prošlo 15 polaznika iz državnih institucija i  nevladinih organizacija sa područja opština Sombor, Odžaci, Sremska Mitrovica i Subotica.

...
CEO TEKST

 Projekti "SAFE" i "eWAM" primeri dobre projektne saradnje u programskom periodu 2007-2013

img-cfefcf4e48fb35c5b07e3b24059983cc.jpg
U okviru publikacije „Primeri dobre saradnje“  Zajedničkog tehničkog sekretarijata IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, projekti "SAFE" i "eWAM" navedeni su među 18 projekata  kao najbolji primeri dobre projektne saradnje u periodu od 2007. do 2013. godine. 
...
CEO TEKST

Arhiva vesti