Arhiva vesti

Arhiva vesti - 11/2015

 Predavanje Sebastijana Rima, direktora Dunavske kancelarije u Ulmu u okviru programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“

DSC_0190-3000.jpg

U sklopu specijalističkog programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“, u organizaciji fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine,  6. novembra 2015. godine održano je predavanje Sebastijana Rima, direktora Dunavske kancelarije u Ulmu, Nemačka, u centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu. Tema izlaganja Sebastijana Rima bila je predstavljanje Strategije EU za dunavski region i aktivnosti Dunavske kancelarije u Ulmu, kao i projektno planiranje u kontekstu EU. 

...
CEO TEKST

 Pokrajinska administracija na obuci za pripremu evropskih projekata

IMG_7129.JPG

Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, u saradnji sa Službom za upravljanje ljudskim resursima Pokrajinske vlade, održali su trodnevni seminar namenjen zaposlenima u pokrajinskim organima koji je od 4. do 6. novembra održan u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

...
CEO TEKST

 Radna konferencija „Unapređenje saradnje između Baden-Virtemberga i AP Vojvodine u oblasti privrede i poljoprivrede“

DSC_0151-3000.jpg

Radna konferencija pod nazivom „Mogućnosti za saradnju između Baden-Virtemberga i AP Vojvodine u oblasti privrede i polјoprivrede“, u organizaciji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, uz podršku Skupštine AP Vojvodine i Privredne komore Vojvodine, održana je 6. novembra 2015. godine, u Privrednoj komori Vojvodine, u Novom Sadu.

...
CEO TEKST

 Srbija se pridružuje programu COSME za podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća

cosmes1.jpg

Srbija i Evropska unija su 10. novembra 2015. godine u Briselu potpisale sporazum o podršci konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Sporazumom između Evropske unije i Srbije, koji stupa na snagu 1. januara 2016. godine, potvrđeno je učešće naše zemlje u Programu za konkurentnost preduzeća i malih i srednjih preduzeća (EU programme for the Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises (SMEs)) do 2020. godine.

...
CEO TEKST

 Održan okrugli sto „Jačanje oblasti polјoprivrede - izazovi i mogućnosti za finansiranje u funkciji podizanja kvaliteta“ u okviru JUSK Evropske nedelјe kvaliteta 2015

DSC_0017-3000.jpg

Na Fakultetu tehničkih nauka (FTN), Novi Sad, 19. i 20. novembra 2015. godine, održana je konferencija sa međunarodnim učešćem - JUSK Evropska nedelja kvaliteta 2015, pod motom „Kvalitet – Emocija – Inspiracija“, koju su zajednički organizovali Jedinstveno udruženje Srbije za kvalitet (JUSK), Beograd, Fakultet tehničkih nauka (FTN), Novi Sad, Fond „Evropski poslovi’’ AP Vojvodine,  Informativni centar za standardizaciju i sertifikaciju (BSQ), Novi Sad, i Evropska organizacija za kvalitet (EOQ), Brisel, a pod okriljem „OPEN DAYS 2015“ na lokalnom nivou.

...
CEO TEKST

 Evropska unija ulaže 100 miliona evra za jačanje transnacionalne saradnje u Jadransko-jonskoj regiji

Adrion.jpg

Evropska komisija usvojila je novi program transnacionalne saradnje "Interreg V B Adriatic-Ionian (ADRION)". Program je finansiran iz Evropskog regionalnog razvojnog fonda (ERDF) u iznosu višem od  83.4 miliona evra i iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć  EU (IPA II) u iznosu od skoro 16 miliona evra. Ukupan budžet Programa saradnje, uključujući nacionalni doprinos, iznosi 118 miliona evra.

...
CEO TEKST

 Svečano dodeljeni sertifikati polaznicima Specijalističkog programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“

DSC_0091-3000.jpg

Na svečanosti u Skupštini AP Vojvodine danas su dodeljeni setifikati polaznicima koji su uspešno završili prvi ciklus Specijalističkog programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“.

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić

image_(1)-3000.jpg
Obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ održana je na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić, kao jedna u nizu obuka za osposobljavanje za pripremu evropskih projekata. 
...
CEO TEKST

Arhiva vesti