Arhiva vesti

Arhiva vesti - 12/2015

 Srbija pristupila potprogramu Mediji Kreativne Evrope

media-logo-small.png

Republika Srbija je, u okviru programa Kreativna Evropa, pristupila potprogramu Mediji, čime su otvorene mogućnosti za ubrzan razvoj celokupnog domaćeg audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, ali i uspešnije pozicioniranje organizacija i pojedinaca iz Srbije na međunarodnoj sceni.

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u osnovnoj školi „Boško Đuričić“ u Jagodini

IMG-20151203-02310-3000.jpg

Obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ održana je u osnovnoj školi „Boško Đuričić“ u Jagodini, u periodu od 2. do 4. decembra 2015. godine, kao jedna u nizu obuka za osposobljavanje za pripremu evropskih projekata. Obuku je prošlo oko 20 nastavnika ove škole.

...
CEO TEKST

 Sa okruglog stola „Saradnja civilnog i javnog sektora“

10122015_Grujic_antena_01-3000.jpg

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Antena Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine organizovali su okrugli sto sa temom „Saradnja civilnog i javnog sektora“. Na okruglom stolu govorili su Dimitrije Tadić, šef Deska Kreativna Evropa Srbija i predstavnik Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Aleksandar Milosavljević, upravnik Srpskog narodnog pozorišta i Zoran Pantelić, ispred organizacije Kuda.org. Učesnike i domaćine skupa pozdravio je Slaviša Grujić, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje.

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“

image_(2)-3000.jpg

Obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ održana je u Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“, u periodu od 9. do 11. decembra 2015. godine, kao jedna u nizu obuka za osposobljavanje za pripremu evropskih projekata koje su održane u toku tekuće godine. Obuku, koja je bila namenjena za zaposlene u ovoj instituciji, je prošlo 19 polaznika.

...
CEO TEKST

 Evropska komisija usvojila Interreg – IPA Program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija za 2014-2020.

logo-hu-srb-ipa-3000.jpg

Evropska komisija je 15. decembra 2015. godine usvojila Interreg IPA Program prekogranične saradnje Mađarska - Srbija za period 2014-2020. godine.

...
CEO TEKST

 U prvoj polovini 2016 godine Holandija će predsedavati Savetom EU i to po 12. put

council.png

Holandsko Veće ministara se sastoji od premijera (Mark Rute), 13 ministara i sedam državnih sekretara. Sadašnju vladu čine koalicija Narodne stranke za slobodu i demokratiju (VVD, ALDE) i stranka levog centra Laburistička partija (PvdA), izabrana 12. novembra 2012. Holandija je ustavna monarhija, kralј Vilјem-Aleksandar se upoznaje sa odlukama Vlade tokom nedelјnih sastanaka sa premijerom, ali Nјegovo Veličanstvo ne učestvuje u svakodnevnom donošenju odluka.

...
CEO TEKST

 Studenti i studentkinje na obuci „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“

20151218_123500-3000.jpg

Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Čarna Zeljković i Tamara Glišić, održale su trodnevnu obuku, od 16. do 18. decembra 2015. godine, pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ sa ciljem da se problematika projektnog finansiranja kroz evropske programe otvorene za učešće institucija Srbije približi članovima i članicama studentske organizacije „Erasmus studentska mreža Novi Sad“. 

...
CEO TEKST

Arhiva vesti