Arhiva vesti

Arhiva vesti - 10/2016

 Otvoren Drugi poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija

IPa_HU_srb.jpg

Intereg IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija je lansirao Drugi poziv za podnošenje predloga projekata namenjen širokom dijapazonu podnosilaca predloga projekata i akcija.

...
CEO TEKST

 Konferencija povodom Otvaranja novog programa i zatvaranja prehodnog programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija

Master_IPA1-3000.jpg

Konferencija za medije povodom Otvaranja novog programa i zatvaranja prehodnog programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija održana je u Master centru Novosadskog sajma 7. oktobra 2016. godine. 

...
CEO TEKST

 Obuka za pripremu evropskih projekata za zaposlene u predškolskoj ustanovi

kep886.jpg

Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine Jovana Kontić, Čarna Zeljković i Bojana Blašković održale su obuku „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u periodu od 5. do 7. oktobra 2016. godine u prostorijama vrtića „Guliver“ u Novom Sadu kako bi se zaposleni obučili za samostalnu pripremu i implementaciju projekata koje finansira Evropska unija.

...
CEO TEKST

 Grad Novi Sad Evropska prestonica kulture za 2021. godinu

ns_prijem-3000.jpg

Nakon finalne prezentacije projekta „Novi Sad 2021", koja je održana 13.10.2016. godine u Briselu, panel nezavisnih eksperata doneo je odluku da grad iz zemlje kandidata ili potencijalog kandidata za članstvo u EU koji će poneti tu titulu Evropska prestonica kulture 2021 bude Novi Sad, administrativni centar AP Vojvodine i drugi po veličini grad u Republici Srbiji. 

...
CEO TEKST

 Javni poziv za podnošenje projekata na konkurs za Evropske mreže


Notice: For some reason the output file /home/vojvodin/vh_eu/uploads/_CGSmartImage/img-6d3fde60b05d31eb055a506bb67f05da could not be found (or could not be read) in /home/vojvodin/vh_eu/modules/CGSmartImage/action.default.php on line 44

Otvoren je javni poziv za podnošenje projekata na konkurs za Evropske mreže. Rok za dostavljanje projekata je 25. novembar 2016. godine u 12 časova.

...
CEO TEKST

 Projekat SAFE među оsam najboljih projekata prekogranične i transnacionalne saradnje

zajadnicka_fotka-3000.jpg
U okviru Pete nacionalne konferencija o prekograničnoj saradnji, koja je odžana 21. oktobra 2016. godine u Beogradu, u organizaciji Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Ministarka Joksimović je dodelila je nagrade za оsam najboljih projekata prekogranične i transnacionalne saradnje. Među nagrađenim projektima je projekat „Podrška okruženju bez alergena – SAFE“, koji je realizovan u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija 2007-2013, u saradnji Fonda „Evropski poslovi" AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Grada Sombora i Lokalne samouprave Baja.  
...
CEO TEKST

 Održan treći radni sastanak u okviru DR SHARE projekta

Bjelic_21_10_2016-3000.jpg

Projekat DR SHARE okuplja partnere iz tri države koje su se susrele sa poplavama u maju 2014. godine kako bi se unapredila njihova spremnost za reagovanje u vanrednim situacijama u plavnim područjima sliva reke Save. 

...
CEO TEKST

 Obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u Malom Iđošu

IMG_8573.JPG

Na zahtev opštine Mali Iđoš, predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Mina Radmilović Pjevac i Tijana Krstić Maravić održale su trodnevnu obuku od 19. do 21. oktobra 2016. godine pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ kako bi tematiku projektnog finansiranja približile članovima lokalne samouprave, javnim preduzećima, školama i predstavnicima nevladinog sektora koji su bili prisutni kao polaznici obuke.

...
CEO TEKST

 Potpisan Protokol o saradnji između Fonda „Evropski poslovi’’ AP Vojvodine i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

DSC_0140-3000.jpg

Fond „Evropski poslovi’’ AP Vojvodine i Ekonomski fakultet Univerziteta u Novom Sadu potpisali su Protokol o poslovnoj saradnji 25. oktobra 2016. godine na Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu. 

...
CEO TEKST

 Objavljen Poziv za podnošenje predloga projekata i Programski vodič Erazmus+ programa za 2017. godinu

Eramus.jpg

Evropska komisija je objavila celogodišnji Poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Erazmus+ programa koji pokriva oblasti obrazovanja, usavršavanja, omladine i sporta, a koji prati nova verzija Programskog vodiča za 2017. godinu. 

...
CEO TEKST

 Evropski projekti kao šansa za razvoj sporta u AP Vojvodini

IMG_6637-3000.jpg

U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu i Sportskim savezom Vojvodine, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine održali su četvorodnevnu obuku tokom oktobra meseca pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ kako bi se sportski radnici obučili za samostalnu pripremu i implementaciju projekata koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije.

...
CEO TEKST