Arhiva vesti

Arhiva vesti - 3/2016

 Saradnja Lombardije i AP Vojvodine

1._mart_Vasin_Lomabrdija_izdvojena2-3000.jpg

Delegacija AP Vojvodine, predvođena potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslavom Vasinom, uz učešće pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje Slaviše Grujića, direktora Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Siniše Lazića i predstavnika VIP Fonda, posetila je Lombardiju, u okviru nastavka saradnje između AP Vojvodine i italijanske regije Lombardija. Tom prilikom potpisan je i Memorandum o saradnji između Lombardije, najrazvijenije italijanske regije i jedne od četiri najrazvijenije u Evropi, i AP Vojvodine.

...
CEO TEKST

 Otvoren konkurs za književne prevode


Notice: For some reason the output file /home/vojvodin/vh_eu/uploads/_CGSmartImage/img-7185d3e57d351e041b89f35f67b80747 could not be found (or could not be read) in /home/vojvodin/vh_eu/modules/CGSmartImage/action.default.php on line 44

Ovogodišnji konkurs za književne prevode otvoren je u okviru programa Kreativna Evropa 7. marta 2016. godine. Rok za konkurisanje je 27. april 2016. godine, a mogu se javiti izdavači s predlogom za prevođenje posebnog paketa knjiga na evropske jezike.

...
CEO TEKST

 Podrška Brisela vojvođanskoj inicijativi za formiranje Regiona centralnog Dunava

dunav_branislav_001-3000.jpg

U Predstavništvu Baden-Virtemberga u Briselu, 9. marta 2016. godine, održan je sastanak između  predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Matije Vilfan direktora Dunavske strateške tačke i Anje Krabač, ispred Generalnog direktorata za regionalnu i urbanu politiku (DG REGIO), a u saradnji sa Kancelarijom AP Vojvodine u Briselu. 

...
CEO TEKST

 Model „Romolo“ za unapređenje vojvođanske inovativne politike i ekonomije

brisel_danas_027.JPG

U Zajedničkom istraživačkom centru Evropske komisije, 10. marta 2016. godine, održan je sastanak na kojem su učestvovali Vladimir Šuha, generalni direktor Zajedničkog istraživačkog centra, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, dr Ula Engelman, šef Odeljenja za međuinstitucionalne odnose i odnose sa zainteresovanim stranama i Miroslav Vesković, naučni koordinator Zajedničkog istraživačkog centra za makroregionalne strategije Evropske unije, a u saradnji sa Kancelarijom AP Vojvodine u Briselu. 

...
CEO TEKST

 Konferencija „Značaj lokalnih veština: Preduzetničke zajednice i pametne teritorije“ u Komitetu regiona

10032016_Brisel_2-3000.jpg

U Komitetu regiona u Briselu, 9. i 10.  marta  2016. godine, održana je konferencija „Značaj lokalnih veština: Preduzetničke zajednice i pametne teritorije“, u organizaciji Evropske fondacije za obuku (ETF).

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u osnovnoj školi „Đura Daničić" u Novom Sadu

fotografija_3-3000.jpg

Na zahtev Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, u prostorijama osnovne škole „Đura Daničić", predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Tamara Glišić  i Tijana Krstić Maravić su, u periodu od 9. do 11. marta 2016. godine, održale obuku „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za usavršavanje nastavnog osoblja za samostalnu pripremu i implementaciju projekata finansiranih iz fondova Evropske unije. 

...
CEO TEKST

 Fond „Evropski poslovi" AP Vojvodine na „Međunarodnim danima energetike i investicija“

11032016_Energetika_2-3000.jpg

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF) i Novosadski sajam organizovali su „Međunarodne dane energetike i investicija" 10. i 11. marta 2016. godine u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma.

...
CEO TEKST

 Otvoren Prvi poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020

Interreg-Croatia-Serbia_CMYK-01.png

15. marta 2016. godine objavljen je Prvi poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020.

...
CEO TEKST

 Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice na obuci za pripremu evropskih projekata

kep866.jpg

Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodne, Jano Puškar i Tamara Glišić, održali su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za zaposlene u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Obuka je održana na Andrevlju u Centru za privredno-tehnoloski razvoj Vojvodine u periodu od 14. do 16. marta 2016. godine.

...
CEO TEKST

 Otvoren Poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa za podršku civilnom društvu u Republici Srbiji za 2015. godinu

Capture.PNG

Dana 22. marta 2016. godine otvoren je poziv za podnošenje predloga projekata u okviru programa Delegacije Evropske unije u Srbiji – Podrška civilnom društvu za 2015. godinu (Civil Society Facility Programme 2015).

...
CEO TEKST

 KONKURS ZA PRIJAVU NA SPECIJALISTIČKI PROGRAM „Upravlјanje regionalnim razvojem kroz EU fondove”

Untitled_1.png

Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu raspisuje konkurs za drugu generaciju polaznika Specijalističkog programa pod nazivom „Upravlјanje regionalnim rezvojem kroz EU fondove“ (u dalјem tekstu Program). 

...
CEO TEKST

 Druga po redu obuka za pripremu evropskih projekata za predstavnike Udruženja vaspitača Vojvodine

IMG-20160325-WA0001-3000.jpg

Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodne, Tamara Glišić i Tijana Krstić Maravić, održale su drugu po redu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za zaposlene u vaspitno-obrazovnim ustanovama sa područja Vojvodine. Obuka je održana u prostorijama Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u periodu od 23. do 25. marta 2016. godine u cilju usavršavanja vaspitača različitih predškolskih ustanova za samostalnu pripremu i implementaciju projekata finansiranih iz fondova Evropske unije.  

...
CEO TEKST


 Obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za zaposlene u Tehničkoj školi „Pavle Savić“ u Novom Sadu

20160330_123910-3000.jpg

Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Jano Puškar i Čarna Zeljković, održali su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za zaposlene u Tehničkoj školi „Pavle Savić“ u Novom Sadu. Obuka je održana u cilju usavršavanja zaposlenog kadra škole za samostalnu pripremu i implementaciju projekata finansiranih iz fondova Evropske unije u prostorijama Tehničke škole „Pavle Savić“ u Novom Sadu, u periodu od 28. do 30. marta 2016. godine. 

...
CEO TEKST

Arhiva vesti