Arhiva vesti

Arhiva vesti - 5/2016

 AP Vojvodina i konzorcijum „Preduzetničko obrazovanje za ekonomski rast" sa još osam evropskih regija, potvrđeni kao deo zvaničnog programa Evropske nedelje regiona i gradova 2016. u Briselu

logo_hea.png

Na osnovu zvaničnog saopštenja Komiteta regiona, konzorcijum „Preduzetničko obrazovanje za ekonomski rast", koju čine AP Vojvodina, Umbrija (Italija), Severna Irska (Ujedinjeno Kralјevstvo), Vojvodstvo Podlasko i Vojvodstvo Svetokriško (Polјska), Region Olomuc (Češka Repbulika), Region Prešov (Slovačka), Karlovačka i Varaždinska Županija (Hrvatska),  prihvaćen je kao deo zvaničnog programa Evropske nedelјe regiona i gradova 2016, koja će se održati od 10. do 13. oktobra 2016. godine u Briselu. Članovi konzorcijuma će, u predstavništvu Severne Irske u Briselu, organizovati radionicu 11. oktobra 2016, od 09:00 do 13:00 na temu uticaja preduzetničkog obrazovanja i obuke kao podrške rastu i stvaranju novih privrednih društava.

...
CEO TEKST

 Rezultati programa Kreativna Evropa - potprogram Kultura - Podrška evropskim projektima saradnje 2016

DKES-logo.png

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu delatnost i kulturu Evropske komisije objavila je rezultate trećega Poziva za prodnošenje predloga projekata u okviru EU programa Kreativna Europa ‒ potprogram Kultura za podršku evropskim projektima saradnje.

...
CEO TEKST

 Manifestacija „Evropsko selo” održana u Zrenjaninu

EvropskoSelo2016-3000.jpg

Peti put, povodom Dana Evrope, u Zrenjaninu је 12. maja 2016. godine održana manifestacija „Evropsko selo“. 

...
CEO TEKST

 Konferencija „Odnos građana prema Evropskoj uniji"

dsc05898-3000_1.jpg

U organizaciji Instituta Republikon iz Mađarske i Društva za regionalne nauke iz Subotice, u Subotici je 13. maja 2016. godine u Društvu za regionalne nauke održana održana konferencija "Odnosi Evropskog građanstva prema Evropskoj uniji", koja je imala za cilj smanjivanje evroskepticizma uz učešće političkih partija, nevladinog sektora i građana.

...
CEO TEKST

 Prosvetni radnici iz Jagodine na obuci za pripremu evropskih projekata

20160513_121829-3000.jpg

Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodne, Čarna Zeljković i Tijana Krstić Maravić, održale su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u prostorijama Gimnazije "Svetozar Marković" u Jagodini, u periodu od 11. do 13. maja 2016. godine. Obuka je održana u cilju usavršavanja nastavnog osoblja za samostalnu pripremu i implementaciju projekata finansiranih iz fondova Evropske unije.

...
CEO TEKST

 Sastanak Komesarke Kretu i regionalnih kancelarija

2222.jpg
Evropska komesarka za regionalnu politiku Korina Kretu sastala se sa predstavnicima regionalnih kancelarija u Briselu 17. maja 2016. Teme treće sastanka bile su bile migracije, Urbana agenda i pojednostavljenje za korisnike EU fondova i buduće Kohezione politike nakon 2020. Komesarka je posebno bila zaiteresovana da čuje o iskustvima regiona iz prakse, izazovima sa kojima se sreću kao i rešenjima problema. ...
CEO TEKST

 Održan sastanak koordinacione grupe za organizacije civilnog društva

image-a4ad037d056b359dda97660db413dd9a2ba78e433f9500b2d71ec0dbfad80b28-V-3000.jpg
Predstavnici Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine održali su danas u Skupštini AP Vojvodine sastanak za predstavnike koordinacione grupe koja okuplja organizacije civilnog društva Vojvodine. ...
CEO TEKST

 Evropski regioni u saradnji sa Evropskom komisijom do Jedinstvenog digitalnog tržišta i promovisanja pune primene koncepta e-uprave

image_00019-3000.jpg

Potpredsednik Evropske komisije za Jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip sastao se 19. maja 2016. u sedištu Evropske komisije sa delegacijom koju je predvodila predsednica Skupštine Evropskih regiona (AER) dr Hande Ezsan Bozatli (Regija Istambul, Turska), u pratnji Matju Morija, generalnog sekretara AER, Magnusa Berntsona, potpredsednika AER (Regija Gotland, Švedska) i Mitra Vasiljevića, (AP Vojvodina,  Srbija). Cilj sastanka je bio da se definišu mogućnosti za saradnju evropskih regiona u promovisanju i implementaciji Jedinstvenog digitalnog tržišta (JDT). 

...
CEO TEKST

 Evropska komesarka za regionalnu politiku Korina Kretu spremna da poseti uspešne projekte prekogranične saradnje Rumunija-Srbija

FullSizeRender-3000.jpg

Tokom današnjeg sastanka Evropske komesarke za regionalnu politiku Korine Kretu sa delegacijom koju je predvodila dr Hande Ezsan Bozatli, predsednica Skupštine evropskih regiona (AER) (Regija Istambul, Turska), u pratnji Matju Mori, generalnog sekretara AER, Magnusa Berntson, potpredsednika AER (Regija Gotland, Švedska), Ilse Pendersen Štandman, (Donja Austrija, Republika Austrija),  Sinodi Veneme (Regija Flevoland, Holandija) i Mitra Vasiljevića (AP Vojvodina, Srbija), razgovarano je o prioritetima evropskih regija u kreiranju buduće kohezione politike. 

...
CEO TEKST

 Predstavnici pokrajinske administracije na obuci za pripremu evropskih projekata u okviru finansijske perspektive 2014-2020.

kep885.jpg

U saradnji Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine i Službe za upravljanje ljudskim resursima održana je deveta po redu obuka namenjena predstavnicima pokrajinskih institucija, a na temu pripreme evropskih projekata pod nazivom „Fondovi Evropske unije – od ideje do realizacije“. Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Jano Puškar i Tamara Glišić, održali su trodnevnu obuku od 18. do 20. maja 2016. godine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

...
CEO TEKST

 Implementacija regulative i uključivanje regionalnih aktera važni za uspeh politike zaštite životne sredine

image_00002_1-3000.jpg

Karmenu Vela, komesar za zaštitu životne sredine, pomorstvo i ribarstvo, primio je delegaciju evropskih regiona, na čelu sa Magnusom Berntson, potpredsednikom Skupštine evropskih regiona (AER), 20. maja 2016. 

...
CEO TEKST

Arhiva vesti