Arhiva vesti

Arhiva vesti - 10/2017

 Info dan u čuvenoj Teri u Kikindi, posvećen organizacijama koje deluju u sektoru kulture

DSC_0818-3000.jpg

U toku je poziv za evropske projekte saradnje u oblasti kulture Kreativna Evropa, i na  inicijativu Centra za likovnu i primenjenu umetnost Terra iz Kikinde, predstavnice Antene Kultura Deska Kreativna Evropa Srbija održale su 4. oktobra Info dan.

...
CEO TEKST

 Objavljen je Prvi poziv Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina

image.png
Program prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020 u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II)
...
CEO TEKST

 Delegacija AP Vojvodine na otvaranju 15. Evropske nedelje regiona i gradova

09102017_Brisel_1a-3000.jpg

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, direktorka Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Vidosava Enderić  prisustvovali su danas u Briselu otvaranju 15. Evropske nedelje regiona i gradova.

 

...
CEO TEKST

 Sastanci delegacije AP Vojvodine sa predstavnicima evropskih regija u Briselu

DSC_0066-3000.jpg

Delegacija AP Vojvodine koju u Briselu predvode predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, održala je danas niz sastanaka sa predstavnicima nemačke regije Hesen, Gornje Austrije, italijanskih regija Lombardija i Umbrija, kao i sa predstavnicima Osječko-baranjske županije.

...
CEO TEKST

 Pokrajina Vojvodina predstavila svoje vrednosti na Evropskoj nedelji gradova i regija

DSC_0233-3000.jpg
U Kancelariji AP Vojvodine u Briselu, u Misiji Republike Srbije pri Evropskoj uniji, večeras je održan tradicionalni prijem koji je delegacija Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine, u saradnji sa Fondom „Evropski poslovi“ AP Vojvodine – Kancelarijom AP Vojvodine u Briselu i Razvojnom agencijom Vojvodine, tokom Evropske nedelje regiona i gradova, organizovala za predstavnike evropskih regija i gradova, učesnike ove manifestacije, kao i za privrednike zainteresovane za ulaganje u Vojvodini.
 
...
CEO TEKST

 Naš zajednički projekat predstavljen na konferenciji „Dani regionalnog razvoja i EU fondova“ u Šibeniku

5-3000.jpg
U organizaciji Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, kao upravljačkog tela za  INTEREG-IPA program prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020 i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, održana je u Šibeniku 6. i 7. oktobra konferencija pod nazivom „Dani regionalnog razvoja i EU fondova“. Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine i partnerskih organizacija iz Republike Srbije i Republike Hrvatske (Univerzitet Novi Sad, Vinkovački vodovod i kanalizacija, Poljoprivredni institut Osijek) prisustvovali su ovom događaju. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa dosadašnjim rezultatima, ali i novim mogućnostima korišćenja sredstava u okviru programa prekoranične saradnje, u cilju zajedničkog regionalnog napretka.
...
CEO TEKST

 Radionica „Ka efikasnijoj regionalnoj politici EU”

DSC_0281-3000.jpg

U okviru Evropske nedelje regiona i gradova 2017,  AP Vojvodina je preko Fonda “Evropski poslovi AP Vojvodine” – Kancelarije Vojvodine u Briselu uzela učešće u regionalnom partnerstvu pod nazivom „Budućnost regionalnih politika“ sa regionima: Umbrija (Italija), Severna Irska (Ujedinjeno Kraljevstvo), Vojvodstvo Podlasko i Vojvodstvo Svetokriško (Poljska), Provansa-Alpe-Azurna obala (Francuska) i Varaždinska Županija (Hrvatska) na radionici pod nazivom „Ka efikasnijoj regionalnoj politici EU“, 11. oktobra 2017. godine, u predstavništvu Severne Irske u Briselu.

...
CEO TEKST

 Konferencija povodom otvaranja projekta „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji „zelene“ energije“

IMG_4088-3000.jpg

Projekat „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji „zelene“ energije XDEGREE“, koji sufinansira Evropska unija u okviru IPA Intereg prekograničnog progama Hrvatska–Srbija, predstavljen je 12. oktobra u skupštinskoj sali u Somboru. Projekat je usmeren na promovisanje i unapređenje upotrebe različitih izvora obnovljive energije u prekograničnom području, povećanju energetske nezavisnosti javnih komunalnih preduzeća, boljem korišćenju biomase u postrojenjima za proizvodnju biogasa, te podizanju nivoa svesti javnosti o potencijalima obnovljivih izvora energije.

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za zaposlene u Institutu za onkologiju Vojvodine

image1-3000.jpg

Na zahtev Instituta za onkologiju Vojvodine, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Jovana Kontić, Čarna Sokanović i Jano Puškar, održali su trodnevnu obuku u periodu od 11- 13. oktobra 2017. godine, pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“. Cilj obuke je da se osposobljavanjem zaposlenih za samostalnu pripremu projektnih predloga po EU pravilima ojačaju kapaciteti i pruži podrška institucijama da unaprede svoje poslovanje, a uz pomoć što efikasnijeg korišćenja finansijske podrške EU fondova. 

...
CEO TEKST

 Početak projekta Evropska mreža za ekonomsku koheziju i solidarnost u ruralnim oblastima

22089392_2055627961356335_6606153121512468465_n.png

Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine je jedan od 14 partnera međunarodnog projekta „ENSURE koji se zalaže za Evropsku mrežu za koheziju i solidarnost u ruralnim oblastima. Partneri su uspešno prošli kriterijume Evropske komisije; predstoji im saradnja u periodu od dve godine! Partneri dolaze iz 13 zemalja -  12 partnera iz Evropske unije, dok su 2 naši susedi iz Srbije i Crne Gore. Ukupno 6 partnera predstavlja lokalne organe, 5 partnera federacije i tela koja predstavljaju lokalne samouprave, jedan partner predstavlja regionalnu vlast, dok su dva partnera iz organizacija civilnog društva (NVO). 

...
CEO TEKST

 Info dan Fondacije 2021

EPK-2-3000.jpg
Sektor za međunarodnu saradnju Fondacije „Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture“, 18. oktobra 2017. u Kulturnom centru Novog Sada, organizovao je info dan pod nazivom "Floating divan",  predstavivši tom prilikom međunarodne pozive za finansiranje projekata iz kulture, sa osvrtom na primere dobre prakse u Evropi i saradnju u Dunavskom regionu.
...
CEO TEKST

 Predstavljanje AP Vojvodine na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope

18.10.2017.BjelicStrazbur_crop-31.jpg

Potencijali AP Vojvodine predstavljeni su 18. oktobra 2017. godine u Savetu Evrope u Strasburu, u okviru 33. zasedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti (KLRV) od 18. do 20. oktobra 2017. godine. Prezentaciju Vojvodine pod nazivom “Vojvodina flowing on into the future” zajednički su organizovali Pokrajinska vlada, Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i Razvojna agencija Vojvodine.

...
CEO TEKST

 Rezultati javnog poziva za obuku “Priprema projekata u okviru programa Kreativna Evropa”

ECP.jpg

Povodom organizovanja dvodnevnog seminara o pisanju predloga projekata za program Kreativna Evropa, koji će se održati u Centru za privredno-tehnološki razvoj na Andrevlju, od 31. oktobra do 1. novembra 2017. godine,  bio je raspisan javni poziv. Na osnovu tog poziva,  predstavnici dvadeset pet ustanova i organizacija iz Srbije imaće priliku da učestvuju na seminaru.

...
CEO TEKST

 Održan sastanak koordinacione grupe za korišćenje sredstava iz evropskih fondova

DSCI0004-3000.jpg
U Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine 19. oktobra 2017. godine održan je sastanak koordinacione grupe za korišćenje sredstava iz EU fondova, u čijem su radu učestvovale i predstavnice Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine Čarna Zeljković i Mina Radmilović Pjevac. S obzirom na različitost tema koje su bile na dnevnom redu, publiku su činili predstavnici javnog i civilnog sektora, a ukupan broj prisutnih bio je preko sedamdeset.
...
CEO TEKST

 U okviru projekta EMBER održana međunarodna terenska vežba sistema civilne zaštite „Županjska Posavina 2017.“

125-3000.jpg

Međunarodna terenska vežba sistema civilne zaštite pod nazivom „Županjska Posavina 2017.“,  u okviru projekta EMBER, održana je 20. oktobra na reci Savi, na kupalištu „Poloji“ kod Županje, Republika Hrvatska.

...
CEO TEKST

 Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine u radnoj poseti Opštini Čoka

DSC_0136-3000.jpg

U skladu sa dugoročnim radom na pomoći razvoju lokalnih samouprava AP Vojvodine, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Milan Čežek, Nemanja Davidović, Zoran Pavić i Jelena Radosavljević Rovčanin boravili su u radnoj poseti Opštini Čoka, gde su imali susret sa predsednicom opštine Stanom Đember i Koordinatorkom za projekte iz Odseka za privredu, poljoprivredu, urbanizam i stambeno komunalne delatnosti Evom Ševenjhazi.

...
CEO TEKST

 Upravo je počela realizacija projekta „Evropska mreža za koheziju i solidarnost u ruralnim oblastima“

_DSC0032-3000.jpg

Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine je jedan od 14 partnera međunarodnog projekta “ENSURE” koji se zalaže za Evropsku mrežu za koheziju i solidarnost u ruralnim oblastima. Upravo je počela realizacija projekta „ENSURE“!

...
CEO TEKST

 Radna poseta Opštini Alibunar

DSC_0003-3000.jpg
U cilju prikupljanja informacija o planiranim strateškim projektima opštine Alibunar, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Milan Čežek, Zoran Pavić, Nemanja Davidović i Jelena Radosavljević Rovčanin posetili su Opštinu i održali sastanak sa Načelnicom opštinske uprave Višnjom Stefanović Diklić.
...
CEO TEKST

 Održan radni sastanak u opštini Opovo

DSC_0004-3000.jpg
Kako bi se prikupile informacije o problemima i izazovima opština sa teritorije Vojvodine, i pružila stručna pomoć kako doći do finansijskih sredstava neophodnih za rešavanje istih, tim iz Fonda „Evropski poslovi“ Milan Čežek, Zoran Pavić, Nemanja Davidović i Jelena Radosavljević Rovčanin posetili su opštinu Opovo.
...
CEO TEKST

 Radna poseta opštini Šid

DSC_0007-3000.jpg
Šid je jedna od opština koje su posetili predstavnici Fonda „Evropski poslovi“, Milan Čežek, Zoran Pavić, Nemanja Davidović i Jelena Radosavljević Rovčanin, kako bi udruženim snagama našli rešenje kako u predstojećem periodu doći do finansijskog i operativnog rešenja za realizaciju planiranih aktivnosti.
...
CEO TEKST

 Predstavnici AP Vojvodine u Briselu učestvovali na informativnim danima u oblasti energetike

H2020Energy.jpeg-3000.jpg

U Briselu je u periodu 23 – 25. oktobra 2017, održan trodnevni događaj na temu finansiranja projekata kroz program Horizont 2020 (Horizon 2020) iz oblasti energetike. Ovaj značajan događaj okupio je brojne predstavnike energetskog sektora, članove različitih institucija i regionalnih vlasti. 

...
CEO TEKST

 Radna poseta Opštini Sečanj

DSC_0030-3000.jpg

Povodom dugoročnog rada na pomoći razvoju vojvođanskih opština, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Milan Čežek, Zoran Pavić, i Jano Puškar, posetili su Opštinu Sečanj i održali sastanak sa zamenikom predsednika opštine Slobodanom Repcem i njegovim saradnicima. Cilj posete bio je  informisanje nadležnih u opštinskoj upravi o mogućnostima finansiranja putem EU programa, čime bi se mogli rešiti neki od gorućih problema opštine Sečanj. 

...
CEO TEKST

Arhiva vesti

Aktuelne vesti

Pogledaj sve aktuelne vesti