Arhiva vesti

Arhiva vesti - 12/2017

 Kancelarija APV u Briselu: Konkretizacija saradnje sa Lombardijom i zvanična poseta najviših pokrajinskih predstavnika

Milano1-3000.jpg

Kancelarija AP Vojvodine u Briselu je početkom godine intenzivirala odnose sa predstavnicima italijanske regije Lombardija, a najkonkretniji korak u cilju saradnje u više oblasti predstavlja upravo organizovana dvodnevna poseta predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića. Predsednik Pokrajinske vlade se susreo 1. decembra u Milanu sa predsednikom regije Lombardija Robertom Maronijem, sa kojim je razgovarao o jačanju i intenziviranju regionalne saradnje u oblasti privrede, zdravstva, kulture i obrazovanja. Ovom posetom se realizovala dosadašnja saradnja dva briselska predstavništva.

...
CEO TEKST

 Radna poseta gradu Sombor

DSC_0097-3000.jpg

Predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Milan Čežek, Zoran Pavić i Jelena Radosavljević Rovčanin, bili su u radnoj poseti još jednoj lokalnoj samoupravi u nizu, gradu Somboru, gde su održali sastanak načelnicom Gradske uprave Helenom Roksandić Musulin, šefom Odseka za lokalni ekonomski razvoj Mihaelom Placom, pomoćnikom gradonačelnika Ivanom Šimunovim i saradnicama. 

...
CEO TEKST

 Održana konferencija povodom početka projekta rekonstrukcije kanala Baja-Bezdan

DSC_0109-3000.jpg

Otvarajuća konferencija povodom početka implementacije strateškog projekta „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan - BABECA”, koji sufinansira Evropska unija kroz Intereg - IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, održana je u Skupštini AP Vojvodine, 6. decembra 2017.  

...
CEO TEKST

 Održana obuka ’’Mogućnost finansiranja putem EU fondova’’ u Novom Bečeju

IMG_6724-3000.jpg

Predstavnice Fonda ’’Evropski  poslovi’’APV Jelena Tošković, Dejana Luković i Jovana Kontić održale su obuku na temu  ’’Mogućnost finansiranja putem EU fondova’’ u Novom Bečeju od 06. do 08. decembra 2017. godine. Do realizacije ove trodnevne obuke došlo se kroz prethodne radne sastanke, kako u Novom Sadu, tako i Novom Bečeju, sa predstavnicima ne samo Uprave, već i nekih novobečejskih institucija.

...
CEO TEKST

 Unapređenje privrednog ambijenta između Flandrije i Vojvodine

FIT-3000.jpg

Predstavnici AP Vojvodine u Briselu,  Srđan Mačkić i Đorđe Cicović juče su se sastali sa predstavnicima Flamanske agencije za investicije i trgovinu (FIT - Flanders Investment and Trade), a nakon serije sastanaka sa predstavnicima različitih regija u Briselu. U narednom periodu će se zajednički raditi na stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta u zemljama Beneluksa za naša preduzeća, te nastaviti sa promocijom Vojvodine kao investicione destinacije, kako bi se dalje podstakle strane investicije iz ovog dela Evrope. FIT je prepoznata, ne samo u Briselu, kao jedna od najznačajnijih organizacija u tom smislu. 

...
CEO TEKST

 Edukativna radionica za predstavnike lokalnih samouprava u okviru projekta „Ekološko upravljanje vodama protiv ekstremnih vremenskih uslova u pograničnoj oblasti”

DSC00027-3000.jpg

Edukativna radionica za predstavnike lokalnih samouprava projekta „Ekološko upravljanje vodama protiv ekstremnih vremenskih uslova u pograničnoj oblasti - ECOWAM”, koji sufinansira Evropska unija kroz Intereg - IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, održala se u Temerinu 12. decembra 2017. godine.

...
CEO TEKST

 Direktorka Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Vidosava Enderić dobitnica nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“

2-3000.jpg

Direktorki Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Vidosavi Enderić je na svečanosti održanoj u prostorijama Matice Srpske u Novom Sadu dodeljeno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ za unapređenje privrednog i društvenog ambijenta u regionu.

...
CEO TEKST

 Održan zajednički sastanak članova projektnog tima u okviru projekta „Virtuelni i kulturni turizam“

20171214_111502-3000.jpg

Drugi sastanak projektnog tima u okviru projekta „Virtuelni i kulturni turizam – ViCTour“ održan je u Fondu „Evropski poslovi“ AP Vojvodine u Novom Sadu dana 14. decembra 2017. godine, u organizaciji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

 

...
CEO TEKST

 Uručena uverenja polaznicima treće generacije programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“

DSC_0263-3000.jpg
Na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu danas su svečano uručena uverenja polaznicima koji su uspešno završili specijalistički Program „Upravljanje regionalnim razvojem putem EU fondova“, a koji u saradnji sa Ekonomskim fakultetom sprovodi Fond „Evropski poslovi“AP Vojvodine.
...
CEO TEKST

 Obuka "Mogućnost finansiranja putem EU fondova" održana u Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga

DSC_0354-3000.jpg
Na poziv Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga, održana je trodnevna obuka "Mogućnost finansiranja putem EU fondova".
Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Dejana Luković, Jelena Tošković i Jovana Kontić predstavile su polaznicima INTEREG IPA programe prekogranične saradnje na koje oni mogu da apliciraju, kao i programe Evropske unije koji su takođe dostupni za Republiku Srbiju, a samim tim i za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu.
...
CEO TEKST

 Održan prvi zajednički sastanak članova projektnog tima u okviru projekta „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan“

DSC_0361-3000.jpg

Prvi sastanak projektnog tima u okviru projekta „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan – BABECA“ održan je u Novom Sadu dana 20. decembra 2017. godine, u organizaciji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine. Cilj sastanka je bio vršenje evaluacije prvog projektnog perioda i priprema za naredni projektni period.

 

...
CEO TEKST

 Održan prvi zajednički sastanak projektnog tima u okviru projekta „Ekološko upravljanje vodama protiv ekstremnih vremenskih uslova u pograničnoj oblasti"

DSC00054-3000.jpg

U Novom Sadu je 20. decembra 2017. godine održan prvi sastanak članova projektnog tima u okviru projekta „Ekološko upravljanje vodama protiv ekstremnih vremenskih uslova u pograničnoj oblasti - ECOWAM”, u organizaciji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

...
CEO TEKST

 Uspešno završeno sprovođenje EMBER projekta

image1.5-3000.jpg

Dana 21. decembra 2017. godine u velikoj većnici Vukovarsko-sremske županije u Vinkovcima obeležen je uspešan završetak projekta pod nazivom „Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER“. Prisutne su pozdravili predstavnici partnerskih institucija iz Republike Srbije, gđa Zorica Petrović, pomoćnica Sekretarijata Pokrajinske vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i gđa Vidosava Enderić, direktorka Fonda „Evropski poslovi” Autonomne pokrajine Vojvodine, dok se ispred institucije domaćina zvanicama obratio župan Vukovarsko-sremske županije, g. Božo Galić.

...
CEO TEKST

 Potpisan protokol o saradnji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

20171225_124132-3000.jpg

Danas je potpisan Protokol o saradnji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine sa Prirodno – matematičkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu. 

...
CEO TEKST

 Terenska poseta prevodnici Bezdan i ustavi Šebešfok u okviru projekta „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan“

DSC_0386-3000.jpg

U okviru projekta „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan (BABECA)“, održana je terenska poseta prevodnici Bezdan i ustavi Šebešfok, na kojoj su učestvovali članovi projektnog tima iz JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad i Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

 

...
CEO TEKST

 Potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji Fonda sa Fondacijom “Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”

DSC00084-3010.jpg
U prostorijama Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine danas je potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji Fonda sa Fondacijom “Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”.
...
CEO TEKST

Arhiva vesti