Arhiva vesti

Arhiva vesti - 3/2017

 Sastanak koordinacione grupe za korišćenje sredstava iz EU fondova

DSC_0618-3000.jpg

U Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine dana 02. marta 2017. godine održan je sastanak koordinacione grupe za korišćenje sredstava iz EU fondova. Obzirom na različitost tema koje su bile na dnevnom redu, publiku su činili predstavnici iz javnog i iz civilnog sektora, a ukupan broj prisutnih bio je preko sedamdeset. 

...
CEO TEKST

 Prosvetni radnici na obuci za pripremu evropskih projekata

IMG-20170310-WA0017-3000.jpg

Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodne, Dražen Lovrić i Tijana Krstić Maravić, održali su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u prostorijama Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Stepanovićevu, u periodu od 8. do 10. marta 2017. godine. Obuka je održana u cilju usavršavanja nastavnog osoblja za samostalnu pripremu i implementaciju projekata finansiranih iz fondova Evropske unije.

...
CEO TEKST

 Nastavak realizacije EMBER projekta

20170315_110304-3000.jpg

Dana 15. marta 2017. godine održan je prvi sastanak radnih grupa iz Srbije i Hrvatske u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine u okviru projekta EMBER koji se finansira sredstvima IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije. Cilj prvog u nizu zajedničkih susreta između srpskih i hrvatskih partnera jeste priprema Zajedničkog akcionog plana koji treba da doprinese koordinisanom reagovanju u slučaju rizika od poplava, a na osnovu zajedničkog iskustva tokom poplava koje su pogodile pogranično područje između Srbije i Hrvatske u maju 2014. godine.  

...
CEO TEKST

 Naučno-tehničkom saradnjom do evropskih fondova

II_sastanak_Slika_PKV_i_PMF.png

Direktorka Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Vidosava Enderić prisustvovala je potpisivanju Protokola o naučno-tehničkoj saradnji, koji su u prostorijama u Privredne komore Vojvodine (PKV), 17. marta 2017. godine, potpisali predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i dekan Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

...
CEO TEKST

 Sastanak VMC sa Fondom „Evropski poslovi“ APV i Privrednom komorom Vojvodine

III_sastanak_Klaster_i_Fond_2-3000.jpg

U prostorijama Vojvodina Metal Cluster-a (VMC), 21. marta 2017 godine, održan je sastanak menadžmenta klastera sa direktorkom Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine Vidosavom Enderić i predsednikom Privredne komore Vojvodine Boškom Vučurevićem.

...
CEO TEKST

 Forum Kreativna Evropa 2017

Forum-3000.jpg

Forum Kreativna Evropa se organizuje svake godine u aprilu i predstavlja najveću međunarodnu konfenciju Deska Kreativna Evropa Srbija posvećena promovisanju programa Kreativna Evropa i temi regionalne saradnje kao strategije evropskog kulturnog razvoja. Tema Foruma biće obrađena na dva nivoa: saradnja regiona i teritorija u Evropi na makro i mikro nivou, kao i saradnja i repozicioniranje država Jugoistočne Evrope. Pored teme evropske regionalne saradnje, učesnici Foruma treba da prepoznaju snage i specifičnosti kulturnog i kreativnog sektora regiona, da odgovore kako region može da razvija svoju kulturnu prepoznatljivost, da li može da koristi dobra i loša iskustva drugih evropskih regiona poput skandinavskog, baltičkog ili centralnoevropskog, kao i šta su najbolje prilike za razvoj Jugoistočne Evrope i koje je mesto programa Kreativna Evropa u tom procesu. 

...
CEO TEKST

 Finansiranje energetske efikasnosтi: Vojvodina u potrazi za investitorima

svarc-mackic.jpg
U organizaciji Evropske komisije, 30. marta 2017. godine, u Briselu je održana radionica na temu finansiranja energetske efikasnosti gde su se okupili najeminentniji akteri iz cele Evrope. Pored brojnih predstavnika Evropske unije, bili su prisutni i predstavnici gotovo svih zemalja članica, Nemačke banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, te najvećih kompanija u oblasti energetske efikasnosti. Radionici su prisustvovali i predstavnici Vojvodine na čelu sa šefom kancelarije AP Vojvodine u Briselu g-dinom Srđanom Mačkićem. 
...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u srednjoj školi u Opštini Sečanj

IMG_9407-3000.jpg

Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Čarna Zelјković i Jovana Kontić, održale su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u prostorijama Srednje škole „Vuk Karadžić" u Sečnju, u periodu od 29. do 31. marta 2017. godine. Obuka je održana u cilјu usavršavanja nastavnog osoblјa za samostalnu pripremu i implementaciju projekata finansiranih iz fondova Evropske unije. 

...
CEO TEKST

Arhiva vesti