Arhiva vesti

Arhiva vesti - 4/2017

 Sastanak sa delegacijom iz Republike Srpske

Slika4-3000.jpg

Pomoćnici pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Drakulić i Jovan Podraščanin i direktorka Fonda „Evropski poslovi“ Vidosava Enderić AP Vojvodine su se 4. aprila 2017. godine sastali sa delegacijom Republike Srpske. U delegaciji  koju je predvodio  ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske  Zlatan Klokić, bili su: Radmila Dragišić, pomoćnica ministra za EU u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Mlađen Cicović, direktor predstavništva Republike Srpske u Srbiji. 

...
CEO TEKST

 Koledž Evrope iz Briža zainteresovan za unapređenje Specijalističkog programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove"

Koledz_Mackic-3000.jpg

U Kancelariji AP Vojvodine u Briselu je 7. aprila 2017. godine održan sastanak sa predstavnicima kancelarije za razvoj Koledža Evrope iz Briža (College of Europe). Tema sastanka je bila unapređenje Specijalističkog programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove", koji sprovodi Fond "Evropski poslovi" AP Vоjvodine, dok je kompletan program finansiran sredstvima Autonomne pokrajine Vojvodine.

...
CEO TEKST

 KONKURS ZA PRIJAVU NA SPECIJALISTIČKI PROGRAM „Upravlјanje regionalnim razvojem kroz EU fondove”

konkurs.png

Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine raspisuje konkurs za treću generaciju polaznika Specijalističkog programa pod nazivom Upravlјanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“ (u dalјem tekstu Program). 

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za udruženje građana „Srce”

IMG_1597-3000-3000.jpg

Na zahtev udruženja građana „Srce”, Fond „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine održao je tvodnevnu obuku od 5-7. aprila 2017. godine pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ kako bi tematiku projektnog finansiranja približio članovima nevladinog sektora i njihovim volonterima.

...
CEO TEKST

 Konkretni koraci buduće saradnje između Vojvodine i Lombardije dogovoreni u Briselu

Raja_Mackic-3000.jpg

Predstavnici AP Vojvodine u Briselu, na čelu sa šefom Kancelarije AP Vojvodine u Briselu Srđanom Mačkićem, ugostili su, dana 10. aprila 2017. godine, Delegaciju Lombardije pri EU, koju je predvodio direktor delegacije Rafaele Raja. Tokom prijateljskog i konkretnog sastanka dogovoreni su koraci buduće saradnje sa Lombardijom, najrazvijenijom italijanskom regijom čiji je centar grad Milano. 

...
CEO TEKST

 BALKAN TRAFIK 2017: Misija Republike Srbije pri EU i NIS priredili koktel u Briselu

Jung_Veskovic_Mackic-3000.jpg

U organizaciji Naftne industrije Srbije i Misije Republike Srbije pri EU, u čijem sastavu se nalazi Kancelarija AP Vojvodine, održan je koktel za prijatelje i saradnike u okviru festivala „Balkan Trafik" koji se u Briselu održava već jedanaesti put. 

...
CEO TEKST

 Forum Kreativna Evropa 2017

DSC_2475-3000.jpg

Forum Kreativna Evropa 2017, održan od 19. do 21. aprila 2017. godine, je međunarodna konferencija Deska Kreativna Evropa Srbija posvećena promovisanju programa Kreativna Evropa i temi regionalne saradnje kao strategije evropskog kulturnog razvoja. Forum tradicionalno traje 3 dana i održava se na 5 različitih lokacija u Beogradu. Inostrani partneri, strani eksperti, članovi deskova zemalja u regionu, eminentni stručnjaci iz oblasti kulture, kao i drugi posetioci činili su publiku koja se iz sata u sat kretala po različitim lokacijama. Tokom prvog dana imali smo priliku da čujemo iskustva drugih kolega iz Deskova iz susednih zemalja, kao i primere dobre prakse u različitim segmentima poput koprodukcije, razvoja publike, digitalizacije i mobilnosti.

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za zaposlene u JKP „Tržnica“ u Novom Sadu

DSC_2829-3000.jpg

Na zahtev JKP „Tržnica“, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Jovana Kontić i Jano Puškar, održali su trodnevnu obuku u periodu od 19- 21. aprila 2017. godine, pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“. Cilj obuke je da se osposobljavanjem zaposlenih za samostalnu pripremu projektnih predloga po EU pravilima ojačaju kapaciteti i pruži podrška organizacijama da unaprede svoje poslovanje, a uz pomoć što efikasnijeg korišćenja finansijske podrške EU fondova. 

...
CEO TEKST

 Predavanje „Istorija i nastanak Evropske unije“ učenicima osnovnih škola оpštine Zrenjanin u okviru manifestacije „Evropsko selo“

20170420_121329-3000.jpg

Povodom manifestacije „Evropsko selo“ koja okuplja osnovne škole оpštine Zrenjanin sa ciljem promovisanja različitosti naroda i država na kojima je sagrađena moderna Evropa,  predstavnici Fonda „Evropski poslovi’’ AP Vojvodine, u periodu od 10. do 21. aprila 2017. godine, održali su predavanje pod nazivom „Istorija i nastanak Evropske unije“. Ciljna grupa bili su učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Zrenjanin.

...
CEO TEKST

 Obuka za pripremu evropskih projekata namenjena predstavnicima pokrajinske administracije

IMG_8237_(800x600)-3000.jpg

U saradnji Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine i Službe za upravljanje ljudskim resursima održana je obuka namenjena predstavnicima pokrajinskih institucija, a na temu pripreme evropskih projekata pod nazivom „Fondovi Evropske unije – od ideje do realizacije“. Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Mina Radmilović Pjevac, Tamara Glišić-Krivošija i Tijana Krstić Maravić, održali su trodnevnu obuku od 25. do 27. aprila 2017. godine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

...
CEO TEKST

Arhiva vesti