Arhiva vesti

Arhiva vesti - 5/2017

 Prezentacija programske aplikacije za prevenciju od poplava u okviru projekta Srbije, Hrvatske i BiH „Smanjenje katastrofa, standardizovanje analiza opasnosti i procene rizika“

DSC04928-3000.jpg

U okviru projekta „DR SHARE“, sufinansiranog od EU, a koji okuplja partnere iz tri države Srbije, Hrvatske i BiH, 04. maja 2017. godine, u Vukovaru, održana je prezentacija programske aplikacije, IT alata, koji će pomoći u upravljanju sistema civilne zaštite u vanrednim situacijama. 

...
CEO TEKST

 Manifestacija „Evropsko selo” održana u Zrenjaninu

DSC_0088-3000.jpg

Uoči Dana Evrope, po šesti put, u Zrenjaninu је 5. maja 2017. godine održana manifestacija „Evropsko selo“, zajedno sa sajmom EU projekata „EU i Srbija na delu“, na kom su predstavljeni najznačajniji aktuelni projekti koje u Vojvodini finansira Evropska unija.

...
CEO TEKST

 U Komitetu regija u Briselu predstavljena turistička, kulturna i naučna ponuda Vojvodine

cicovic_mackic-3000.jpg

U okviru brojnih manifestacija povodom Dana Evrope održanih u Briselu, Kancelarija AP Vojvodine učestvovala je u “Danu otvorenih vrata” u Evropskom komitetu regija. Ovogodišnja manifestacija je održana pod sloganom "Ponosni na svoj grad/regiju", a priliku da se predstave briselskim posetiocima iskoristilo je nešto više od 30 evropskih regija. Među njima bio je i naš vojvođanski štand. 

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u opštini Srbobran

FullSizeRender_(2)-3000.jpg

Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Čarna Zeljković i Mina Radmilović Pjevac, održale su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u Velikoj sali Skupštine Opštine Srbobran, u periodu od 03. do 05. maja 2017.godine. Obuka je održana u cilju usavršavanja za samostalnu pripremu i implementaciju projekata finansiranih iz fondova Evropske unije. 

...
CEO TEKST

 Intenziviranje regionalne saradnje sa Gornjom Austrijom

Mackic_lonauer-3000.jpg

Šef kancelarije AP Vojvodine Srđan Mačkić primio je direktora predstavništva Gornje Austrije u Briselu dr Geralda Lonauera. Tema njihovog susreta bila je dosadašnja saradnja između dve regije, što je i  predviđeno brojnim međuregionalnim sporazumima i razmenom pisama namere. 

...
CEO TEKST

 U Skupštini Vojvodine održana debata povodom Dana Evrope

DSC00910-3000.jpg

Povodom 9. maja, Dana Evrope, u organizaciji Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i Kancelarije EU Info Point Novi Sad, danas je u pokrajinskom parlamentu održana debata posvećena budućnosti Evrope.

...
CEO TEKST

 Globalni forum za inovacije u poljoprivredi, Utreht

dunavNet.jpeg

Predstavnici AP Vojvodine u Briselu posetili su "Globalni forum za inovacije u poljoprivredi" koji je održan 9. maja 2017. godine u Utrehtu, Holandija. Ova manifestacija sajamsko-kongresnog tipa, okupila je mnoge eminentne stručnjake i kompanije iz celog sveta. 

...
CEO TEKST

 Susret sa predstavnicima italijanske regije Umbrija

umbrija-3000.jpg

U Kancelariji AP Vojvodine u Briselu, dana 11. maja 2017. godine, održan je susret sa predstavnicima italijanske regije Umbrije. Saradnja između AP Vojvodine i Umbrije traje već punih deset godina, a glavna tema razgovora je bila na koji način ta saradnja može biti produbljena. Poseban akcenat je stavljen na saradnju srednjih i malih preduzeća kroz EU programe - Kosme i Adrion. 

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u Pančevu

FullSizeRender-3000.jpg

Predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Čarna Zelјković i Jovana Kontić, održale su trodnevnu obuku pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u Srednjoj medicinskoj školi „Stevica Jovanović“ u Pančevu, u periodu od 10. do 12. maja 2017. godine. Obuka je održana u cilјu usavršavanja za samostalnu pripremu i implementaciju projekata finansiranih iz fondova Evropske unije. Predstavnice Fonda su nastojale da učesnike podstaknu i da im pruže podršku za razvoj i unapređenje veština neophodnih za pisanje predloga projekata. 

...
CEO TEKST

 Odbor za EU integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine usvojio Izveštaj o poslovanju Fonda za 2016. godinu

DSCN5755-3000.jpg

Na 13. sednici, Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine razmotrio je i većinom glasova usvojio Izveštaj o poslovanju Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu. Odbor u svom zaključku, predlažio je Skupštini da na svojoj sednici razmotri i usvoji Izveštaj o poslovanju Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu. 

...
CEO TEKST

 Održana obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ za predstavnike lokalne samouprave u opštini Temerin

IMG_6298-3000.jpg
Na zahtev lokalne samouprave Temerin i nadležne Agencije za razvoj, predstavnici  Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine održali su trodnevnu obuku od 17-19. maja 2017. godine pod nazivom „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“,  kako bi tematiku projektnog finansiranja približio članovima lokalne samouprave.
...
CEO TEKST

 Održan pripremni sastanak strateškog projekta

image-0-02-04-93cdfac9d030316ed9a2acbe514e9ca181353c2a6e5b66f8d6698defede7741d-V-3000.jpg

U mađarskom gradu Baji danas je održan pripremni sastanak projekta “Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan”, u okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija.

...
CEO TEKST

 Usvojen godišnji izveštaj Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine za 2016. godinu

OTI_3273-3000.jpg
Skupština AP Vojvodine je na sednici održanoj 23. maja 2017. godine usvojila godišnji izveštaj Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine za 2016. godinu.
...
CEO TEKST

 Nastavak saradnje sa Donjom Austrijom u Briselu

penders_stadelman_mackic-3000.jpg

U predstavništvu Donje Austrije u Briselu, održan je susret direktorice Ilse Penders-Štadlman sa predstavnicima AP Vojvodine 24. maja 2017. godine. Dosadašnji odnosi između predstavništava dve regije u Briselu su bili bazirani na institucionalnoj saradnji u oblasti evropskih politika, posebno kroz Evropski komitet regija. Šef kancelarije APV u Briselu Srđan Mačkić izrazio je interes naše pokrajine za dalju institucionalnu saradnju kako bi administracija  AP Vojvodine još više doprinela evropskim integracijama Republike Srbije, posebno na nivou regionalnih politika. 

...
CEO TEKST

 Pripremni sastanak partnera na projektu "Eksploatacija različitih izvora energije za zelenu proizvodnju energije"

DSC_0175-3000.jpg

Dana 24. maja 2017. godine u prostorijama Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine održan je pripremni sastanak partnerskih organizacija na projektu „Eksploatacija različitih izvora energije za zelenu proizvodnju energije“ („EXploitation of Different Energy sources for GREen Energy production – X–DEGREE“) finansiranom u okviru Prvog poziva IPA INTEREG programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020, a povodom zajedničkog rada na optimizaciji budžeta srpskih partnera.

...
CEO TEKST

 Sastanak projektnog tima u okviru projekta „EMBER“

20170526_112515_003-3000.jpg
Danas je u Fondu „Evropski poslovi” AP Vojvodine održan sastanak partnera na projektu „EMBER”, koji je finansiran od strane Evropske unije iz IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija.
...
CEO TEKST

 U Pančevu održana trodnevna obuka o EU fondovima

image1-3000.jpg

Na poziv Grada Pančeva, predstavnice Fonda „Evopski poslovi” AP Vojvodine, Jovana Kontić i Čarna Zeljković, održale su trodnevnu obuku, u periodu od 24. do 26. maja 2017. godine, za predstavnike lokalne samouprave “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova”. 

...
CEO TEKST

 Svečano otvaranje Programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“

DSC_0179-3000.jpg

Na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu svečano je obeležen početak nove generacije Programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fonдove” koji se realizuje u zajedničkoj organizaciji Fonda „Evropski poslovi “ AP Vojvodine i Ekonomskog fakulteta u Subotici, a uz podršku Pokrajinske vlade Vojvodine.

...
CEO TEKST

 Izmenjeni brojevi telefona u Fondu „Evropski poslovi“ AP Vojvodine

1.png

Od 1. juna 2017. godine u Fondu “Evopski poslovi” AP Vojvodine biće izmenjeni svi telefonski brojevi.

...
CEO TEKST

Arhiva vesti