Arhiva vesti

Arhiva vesti - 6/2017

 Dan proširenja EU 2017 - AP Vojvodina iskoristila 90% EU fondova

enlargement_1-3000.jpg
Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, učestvovao je u drugom zasedanju Zajedničkog konsultativnog odbora Evropskog komiteta regija i Republike Srbije, u okviru foruma "Dan proširenja EU" koji organizuje ova najmlađa institucija EU. Sekretar Bjelić, član dvanaestočlane delegacije Republike Srbije, je tokom jučerašnjeg zasedanja predstavio dosadašnje rezultate pokrajinske administracije kroz EU projekte, kao i generalni doprinos AP Vojvodine evropskim integracijama Republike Srbije.
...
CEO TEKST

 Održana dvodnevna obuka jedinica civilne zaštite u okviru projekta „Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER“

DSC_0216-3000.jpg

U okviru projekta „Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER“ koji je finansijski podržala Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske, održana je dvodnevna vežba za jedinice civilne zaštite iz Šida i Sremske Mitrovice,  jer su ove dve opštine bile izložene poplavama koje su u maju 2014. godine pogodile Srbiju i susedne zemlje.

...
CEO TEKST

 U Kikindi održana trodnevna obuka o EU fondovima

IMG_6704-3000.jpg

Na poziv Grada Kikinde, predstavnice Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Čarna Zeljković i Mina Radmilović Pjevac, održale su trodnevnu obuku za predstavnike lokalne samouprave “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova”. 

...
CEO TEKST

 Potpisan ugovor projekta „Virtuelni i kulturni turizam“ u okviru prvog poziva INTEREG IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija

20170602_114122-3000.jpg

U Vinkovcima, Hrvatska, potpisan je ugovor evropskog projekta „Virtuelni i kulturni turizam (Virtual and Cultural Tourism – ViCTour)“, koji će realizovati Fond „Evropski poslovi” AP Vojvodine sa Vukovarsko –Srijemskom županijom kao vodećim partnerom, uz Turističku zajednicu Vukovarsko – Srijemske županije, Turističku organizaciju Vojvodine i Ekonomski fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

...
CEO TEKST

 U Bačkom Petrovcu održana trodnevna obuka o evropskim projektima

DSC_3329_resize-3000.jpg

Na poziv predstavnika Opštine Bački Petrovac, u zgradi Skupštine opštine, Jovana Kontić i Jovana Rapajić iz Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine održale su trodnevnu obuku „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova”. Ovog puta, obuku su pohađali zaposleni u turističkoj organizaciji opštine, centru za socijalni rad, osnovnim školama  gimnaziji, domu zdravlja, opštinskoj upravi, predškolskoj ustanovi, Slovačkom Vojvođanskom pozorištu, javnim i komunalnim preduzećima, kao i predstavnici udruženja građana. 

...
CEO TEKST

 Predstavnicima pokrajinskih sekretarijata predstavljen projekat „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji "zelene" energije“

20170609_110633.jpg

Na poziv tima Univerziteta u Novom Sadu, održan je sastanak na kojem je predstavnicima pokrajinskih sekretarijata predstavljen evropski projekat „Eksploatacija različitih izvora u proizvodnji "zelene" energije (X Degree)“. 

...
CEO TEKST

 Potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine sa Visokom poslovnom školom strukovnih studija

DSC_0457-3000.jpg
Danas je u prostoru Fonda “Evropski poslovi AP Vojvodine potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Visokom poslovnom školom strukovnih studija iz Novog Sada.
...
CEO TEKST

 Dobra saradnja Vojvodine sa Hesenom i u Briselu

mackic-hesen.jpeg

Saradnja AP Vojvodine i nemačke pokrajine Hesen razvija se već godinama: tokom februarske posete nemačke delegacije Novom Sadu, predsednici dveju vlada, Igor Mirović i  Folker Bufije su između ostalog dogovorili i tešnju saradnju predstavništava dve pokrajine u Briselu. S tim u vezi, predstavnici u Kancelariji AP Vojvodine u Briselu su tokom maja meseca prisustvovali godišnjem prijemu koji organizuje predstavništvo Hesena, baš kao i prethodnih godina, a juče je šef predstavništva Fridrih fon Hojsinger bio domaćin sastanka sa predstavnicima AP Vojvodine u Briselu. 

...
CEO TEKST

 Održan Okrugli sto u okviru projekta EMBER

image3_(1)-3000.jpg
Rezultati višemesečnog rada na zajedničkom projektu “Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER”, koji finansijski podržava Evropska unija, koji sprovode  institucije iz Vojvodine i Vukovarsko –Srijemske županije, predstavljeni su juče na Okruglom stolu u Skupštini AP Vojvodine.
...
CEO TEKST

 U Novom Kneževcu održana trodnevna obuka o EU fondovima

IMG_0741-3000.jpg

Na poziv Opštine Novi Kneževac, predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Tamara Glišić Krivošija, Sanja Čuturilov Veselinović i Dražen Lovrić, održali su trodnevnu obuku za predstavnike lokalne samouprave, doma zdravlja, osnovnih škola, narodne biblioteke, predškolske ustanove, gimnazije i udruženje građana “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova”. 

...
CEO TEKST

 Sastanak sa predstavnicima Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Vojvodine o evropskim projektima

image1_(4)-3000.jpg
Na poziv predstavnika Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Vojvodine, u njihovim prostorijama održan je susret na temu mogućnosti saradnje na evropskim projektima.
...
CEO TEKST

 Završen evropski projekat „Smanjenje katastrofa, standardizovana analiza opasnosti i procena rizika“

IMG_20170621_115042-3000.jpg

Trodnevnom konferencijom, u Vinkovcima, Novom Sadu i Orašju, završen je osamnaestomesečni projekat „Smanjenje katastrofa, standardizovana analiza opasnosti i procena rizika - DR SHARE“. 

...
CEO TEKST

 Održano savetovanje „Mogućnosti finansiranja projekata u oblasti kulture putem EU fondova“ u Skupštini AP Vojvodine

IMG_4494-3000.jpg
Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama organizovao je jednodnevno savetovanje na temu “Mogućnosti finansiranja projekata u oblasti kulture putem EU fondova”. ...
CEO TEKST

 U Bačkoj Topoli održana obuka o evropskim fondovima

image1_(6)-3000.jpg
Trodnevna obuka “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova” održana je na poziv Opštine Bačka Topola. ...
CEO TEKST

 Predavanje prof. dr Franca Šausbergera u sklopu Programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“

DSC_0462-3000.jpg

U sklopu Programa „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“, u organizaciji Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine,  24. juna 2017. godine održano je predavanje prof. dr Franca Šausbergera, predsedavajućeg Instituta regiona Evrope (IRE) i posebnog savetnika Evropske komisije za države u procesu pristupanja Evropskoj uniji, na odeljenju Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, na temu „Trenutna situacija i napredak Srbije na putu ka Evropskoj uniji".

...
CEO TEKST

 Evropski parlament: Radni doručak na temu malih i srednjih preduzeća u Srbiji

sme-3000.jpg
Poslanik u Evropskom parlamentu Andor Deli, bio je domaćin radnog doručka u Briselu 27. juna 2017. Tema ovog sastanka bila su mala i srednja preduzeća u Republici Srbiji i njihova integracija u jedinstveno tržiše Evropske Unije. Predstavnici AP Vojvodine u kancelariji u Briselu, zajedno sa predstavnicima Misije Republike Srbije pri EU, kao i Privredne komore Srbije, učestvovali su na ovom sastanku.
...
CEO TEKST

 Održana Nedelja održive energije Evropske unije u Briselu

EUSEW-3000.jpg
U Briselu je od 19. do 25. juna održana Nedelja održive energije Evropske unije u organizaciji Evropske komisije. Glavna tema ovogodišnjeg skupa stručnjaka i donosilaca odluka u ovoj oblasti bila je čista energija za sve Evropljane. Pod čistom energijom se podrazumeva energija dobijena najčešće iz obnovljivih izvora.
...
CEO TEKST

 Održana obuka za pisanje evropskih projekata

obuka1-3000.jpg
Prethodna dva dana u Naučnom institutu za veterinarstvo održana je obuka o pisanju evropskih projekata za predstavnike instituta, JP “Vojvodinašume”, Poljoprivrednom fakulteta, Veterinarske komore Srbije i Naučnog instituta za reprodukciju Temerin. 
...
CEO TEKST

Arhiva vesti