Arhiva vesti

Arhiva vesti - 8/2017

 Radna poseta opštini Novi Bečej

DSC_0518-3000.jpg

U svrhu podrške lokalnim samoupravama, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Milan Čežek, Sanja Čuturilov Veselinović, Zoran Pavić i Branislav Srdić posetili su opštinu Novi Bečej i sreli se sa zamenikom predsednika opštine Brankom Svilengaćinom i njegovim saradnicima.

...
CEO TEKST

 Radna poseta opštini Nova Crnja

DSC_0520-3000.jpg

Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Milan Čežek, Tamara Glišić-Krivošija i Zoran Pavić posetili su opštinu Nova Crnja u svrhu podrške lokalnim samoupravama, i sreli se sa predsednikom opštine Perom Milankovim i njegovim saradnicima.

...
CEO TEKST

 Održan monitoring sastanak u okviru projekta EMBER

20170816_115220-3000.jpg

Projekat „Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER“ ukupne vrednosti 1.028.169 evra jedan je od uspešno ugovorenih projekata u IPA prekograničnom programu Hrvatska-Srbija, a usmeren je na povećanje nivoa regionalne saradnje kroz zajednički sistem i pristup odgovoru na plavljenje sliva reke Save u pograničnom regionu. Projekat EMBER je rezultat saradnje institucija iz AP Vojvodine i Vukovarsko-srijemske županije i predviđa nabavku opreme, zajedničke terenske vežbe jedinica civilne zaštite Srbije i Hrvatske, kao i pripremu planskih dokumenata reagovanja u vanrednim situacijama.

...
CEO TEKST

 Održan uvodni sastanak projekta posvećenog borbi protiv komaraca

MOS_Cross_Sombor-3000.jpg

Uvodni sastanak novog projekta MOS-Cross finansiranog u okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020, a čiji je opšti cilj unapređenje usluga javnog zdravlja u Zapadno-bačkom okrugu i Osiječko-baranjskoj županiji u vezi s ranim otkrivanjem bolesti koje prenose komaraci, uz poboljšanje prekograničnog nadzora i kontrole komaraca, održan je 18. avgusta u Somboru.

...
CEO TEKST

 Pripreme za sprovođenje zajedničkih vežbi između operativnih snaga zaštite i spasavanja Srbije i Hrvatske u toku

image1-3000.jpg

Dana 23.8.2017. održan je drugi zajednički sastanak, od ukupno planirana tri, čiji je cilj izrada Elaborata za simulacionu vežbu za stolom i zajedničku pokaznu vežbu za predstavnike jedinica civilne zaštite iz Srbije i Hrvatske. Sprovođenje obe vežbe rezultat je projekta  „Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER“ koji se finansira sredstvima Evropske unije, a iz programa prekogranične saradnje koji se realizuje između Srbije i Hrvatske.

...
CEO TEKST

 Održana otvarajuća konferencija u okviru projekta „Virtuelni i kulturni turizam“

IMG-20170829-WA00012-3000.jpg

Otvarajuća konferencija projekta „Virtuelni i kulturni turizam – ViCTour“, HR-RS47, održan je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru dana 29. avgusta 2017. godine.

...
CEO TEKST

Arhiva vesti