Aktuelne vesti

Održana obuka ’’Mogućnost finansiranja putem EU fondova’’ u Novom Bečeju

IMG_6724-3000.jpg

Predstavnice Fonda ’’Evropski  poslovi’’APV Jelena Tošković, Dejana Luković i Jovana Kontić održale su obuku na temu  ’’Mogućnost finansiranja putem EU fondova’’ u Novom Bečeju od 06. do 08. decembra 2017. godine. Do realizacije ove trodnevne obuke došlo se kroz prethodne radne sastanke, kako u Novom Sadu, tako i Novom Bečeju, sa predstavnicima ne samo Uprave, već i nekih novobečejskih institucija.

Polaznici obuke bili su predstavnici Opštinske uprave Novi Bečej i Kancelarije za mlade iz Novog Bečeja. Kroz primere uspešnih projekata, predstavljena su im pravila za apliciranje na programe prekogranične saradnje, kao i drugi EU programi koji su za njih relevantni. Kroz praktične vezbe, osmišljene su dve projektne ideje sa kojima bi se moglo aplicirati u okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija i Rumunija-Srbija.
Polaznici su informisani i o trenutno otvorenom pozivu u okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, koji je otvoren do kraja marta 2018. godine.