Aktuelne vesti

Druga terenska poseta u sklopu Specijalističkog programa ''Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove''

fep72.jpg

U subotu, 5. maja 2018. godine, u sklopu IV ciklusa Specijalističkog programa ''Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove'', održana je druga terenska poseta.
Polaznici programa su posetili subotički Gerontološki centar, tačnije, u prostorijama gerontološkog kluba ''Kertvaroš'', dobrodošlicu im je poželeo direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević. Članovi projektnog tima Ustanove su vrlo detaljno prezentovali svoja iskustva u pripremi i realizaciji brojnih projekata finansiranih iz fondova Evropske unije, a koje je Gerontološki centar uspešno sproveo u prethodnim godinama. U pitanju su bili projekti u okviru Intereg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija i Intereg IPA program prekogranične saradnje Mađarska - Srbija.
Nakon odličnog prijema i prezentacije, polaznici su posetili čuvenu obnovljenu Sinagogu u Subotici. Obnova Sinagoge počela je 2012. godine. Grad Subotica, pokrajinska i republička vlada finansirali su spoljašnje delove fasade, dok je uređenje unutrašnjosti finansirala Vlada Mađarske sa 1.6 miliona evra.
Subotička sinagoga je inače druga po veličini u Evropi. Planirano je da obnovljena Sinagoga bude mesto kulturnih događaja. Posećivaće je turisti i Jevrejska opština će organizovati susrete povodom praznika i molitvi, a imaće stalnu izložbenu postavku. Njome će upravljati grad, Jevrejska opština i Nacionalni savet Mađara.

Aktuelne vesti

22-05-2018   FEP ture u Adi i Bečeju
Pogledaj sve aktuelne vesti