• 08.
  • мај
  • 2018.

Представници АПВ у Бриселу посетили редакцију Еурактив

Представници АП Војводине у Бриселу, Срђан Мачкић и Ђорђе Цицовић, посетили су главну редакцију Euractiv-а у Бриселу, једног од назначајнијих медија у области европских интеграција. 

Euractiv је доступан у оквиру 12 веб портала на 12 различитих језика. Euractiv истиче податак да месечно имају око 2.4 милиона прегледа. Такође, овај портал је активан и у Србији на страници www.euractiv.rs.

Током посете, шеф Канцеларије АПВ у Бриселу, Срђан Мачкић је истакао важност веће медијске присутности Војводине, као и тема од значаја за АП Војводину. С тим у вези разговарано је о заједничким могућностима промоције АП Војводине у Европи кроз Euractiv, а посебно међу бриселским стручним јавним мнењем. Поред уредника и новинара, са којима су имали прилике да разговарају, домаћин нашим представницима у Бриселу је била г-ђа Јана Зарић, директорка за односе са јавношћу.

Овом посетом и потенцијалном будућом сарадњом АП Војводина добија још једног значајног партнера на путу европских интеграција, а пре свега даљег економског развоја.