• 08.
  • окт
  • 2018.

Одржан традиционални војвођански пријем у Бриселу

  • Брисел

Покрајина Војводина је и ове године у оквиру Европске недеље регија и градова у Бриселу била домаћин на традиционалном пријему којем је присуствовао известилац Европског парламента Дејвид Мекалистер, представници европских институција и бројних региона и градова, посланици у Европском парламенту, како и представници пословне заједнице.

Домаћини манифестације под називом „Vojvodina, Great for Business, Great for Life“, која је и ове године одржана у просторијама Мисије Републике Србије у Бриселу били су потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локaлну самоуправу Огњен Бјелић, а присутне је поздравила и амбасадор Републике Србије при Европској унији Ана Хрустановић, док је организатор читавог догађаја био Фонд „Европски послови“ АП Војводине са  Канцеларијом АП Војводине у Бриселу, уз подршку Развојне агенције Војводине.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је нагласио да је Војводина направила одличан искорак, те да присуство великог броја званица из европских институција сведочи о томе да су Србија и Војводина на добром путу и да су реформе које се спроводе у Србији веома успешне. „Верујем да смо све потенцијале, а има их веома много, успели да представимо на најбољи начин, а вечерашњи пријем је показао, да је углед Србије и њене покрајине Војводине заиста значајан“, казао је потпредседник Милићевић.

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор је нагласио да Војводина има много пријатеља међу европским регијама, те да је у заједничком интересу да се граде партнерства и односи поверења. Он је додао да кроз заједничке замисли везане за заједничке пројекте, европске регије могу напредовати.

Aмбасадор Републике Србије при Европској унији Ана Хрустановић истакла је да је Србија на добром европском путу, а том успеху значајно доприноси и Војводина која нас свакога дана чини поноснима.

На пријему је приказан и промотивни филм о Војводини који приказује привредне, научно-истраживачке, инфраструктурне и туристичке потенцијале наше покрајине.

Данас је у Бриселу у просторијама Мисије Србије потписан и споразум о сарадњи између Привредне коморе Војводине и Уније валонских привредника и индустријалаца.