• 18.
  • окт
  • 2018.

У Италији одржан сусрет партнера пројекта „Европска мрежа за економску кохезију и солидарност у руралним областима“- ENSURE

Представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине, Сања Чутурилов Веселиновић и Милан Чежек, који су уједно и чланови пројектног тима у пројекту ENSURE, боравили су у Пезару у Италији, где је одржан четврти сусрет партнера на пројекту „Европска мрежа за економску кохезију и солидарност у руралним областима“- ENSURE , у периоду 15-17.10.2018. године.
Догађај је окупио учеснике из Словеније, Србије, Чешке, Пољске, Хрватске, Бугарске, Летоније, Грчке, Италије, Мађарске и Румуније. Том приликом одржан је низ семинара на којима су партнери разговарали о будућности Заједничке пољопривредне политике, о знању и иновацијама у пољу органске пољопривреде, о руралном развоју регије Марке у Италији. Учесници су се дотакли и тема еуроскептицизма, питања везаних за ставове грађана земаља чланица и земаља кандидата по овом питању.
Током последњег дана организована је теренска посета органском газдинству “Il Conventino” које се бави производњом и прерадом органских маслина и грожђа, производњом органског хладно цеђеног маслиновог уља, органског вина од различитих сорти грожђа.
Наредни сусрет партнера, уједно и последњи пред завршетак пројекта, очекује се средином следеће године.

Најновије Вести