• 30.
  • окт
  • 2018.

У Опову и Ковачици о ЕУ пројектима

  • Ковачица
  • Опово

У уторак, 30.10. 2018. године, представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине, Милан Чежек и Зоран Павић, као и представник Развојне агенције Војводине Живко Планић посетили су општине Опово и Ковачица.

У Опову су их дочекали Милош Марков, заменик председника општине, Горан Фогл, помоћник председника општине, Славко Манчев, руководилац одељења за привреду и финансије, а у општини Ковачица домаћин је био руководилац Одељења за инвестиције и локални и економски развој Даниел Магду са сарадницима.

Општина Опово је у протеклом периоду конкурисала са пројектом социјалне инклузије Рома у оквиру ИНТЕРЕГ ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија. Представници општине су веома заинтересовани да поспеше своје пројектне активности, па су информисани о елементима и процедурама неопходним за формулисање успешних предлога пројеката на позиве ЕУ, као и о могућем решењу реконструкције водоводне мреже, што је планирано у наредном периоду.

Што се тиче општине Ковачица, констатован је добар резултат по питању пројеката у оквиру ИНТЕРЕГ ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија-Србија где су мере и приоритети били заштита животне средине и атрактивност за одрживи туризам.

Представници обе општине изразили су потребу да у наредном периоду што боље оспособе своје кадрове у циљу коришћења европских фондова, и с тим у вези постигнут је договор да Фонд „Европски послови“ АП Војводине у већ договореним оквирним терминима организује обуке под називом „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“.

Најава догађаја

Најновије Вести