• 02.
  • нов
  • 2018.

Свечаност поводом почетка 5. циклуса Специјалистичког програма

  • Нови Сад

У простору Универзитета Едуконс у Сремској Каменици свечано је обележен почетак 5. циклуса Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“ који Фонда „Европски послови“ АП Војводине успешно спроводи већ годинама.
„Велико интересовање полазника, али и осведочена потреба за све већим бројем појединаца који умеју да реализују европске пројекте, довели су до тога да ове јесени организујемо други курс у једној календарској години“, рекла је Видосава Ендерић, директорица Фонда „Европски послови“ АП Војводине, поздрављајући полазнике. „Свака наша генерација се показала бројнијом од претходне, и статистика коју водимо нам иде у прилог – преко 65% полазника је на неки начин укључено у поједине видове финансирања од стране Европске уније. Током наредна четири месеца, после 200 часова распоређених у 4 модула, верујем да ћете бити спремни да се активно укључите у програме о којима ћете учити од врсних предавача и практичара“, навела је директорица Ендерић и подсетила да је овај програм у потпуности финансиран од стране Покрајине Војводине
Полазнике је поздравио и ректор Универзитета Едуконс др Александар Андрејевић, и обавестио да је и сам Универзитет сада укључен у реализацију једног ЕУ пројекта, што може такође бити вид учења, те је позвао полазнике да се укључе у рад на пројекту.
Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, подсетио је да је веома важан рад на себи, савладавање страних језика, да је теоријско знање веома важно, али да су живи пројекти основ – без упознавања с њима овакви програми не би били довољно успешни. Усвојени пројекти локалних самоуправа по АП Војводини биће примери добре праксе, и начин на који ће и сами полазници научити како се читав регион умрежава. Секретар Бјелић је подсетио на Споразум о сарадњи у области европских интеграција , који је у оквиру заједничке седнице  Владе Републике Србије и Покрајинске владе  потписао са министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић, а чији је основни циљ унапређење сарадње и координације на пословима који се односе на јачање процеса приступања Републике Србије Европској унији.

Најава догађаја

Најновије Вести