• 13.
  • нов
  • 2018.

ФЕП туре у Бачу и Оџацима

  • Бач
  • Оџаци

Дана 13.11.2018. године, представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине, Милан Чежек и Зоран Павић, као и представник РАВ - а Живко Планић посетили су општине Бач и Оџаци са жељом да се подстакне праћење и имплементација европских процеса и јачање институционалних капацитета локалних самоуправа и њихових институција у Аутономној покрајини  Војводини.
Домаћини у општини Бач били су председник општине Борислав Антонић, руководилац општинске управе Валентина Ситнић, Јелена Ковачевић - руководилац одељења за привреду, Никола Бањац - стручни сарадник у ЛЕР-у – координатор и Лела Миленковић - члан општинског већа за образовање. Општини Бач је у претходном периоду одобрено за финансирање три пројекта: „ПОПИС ИМОВИНЕ“, вредности од 200.000 евра у оквиру Програма Exchange 5, „Помоћ у кући, старим лицима и лицима са посебним потребама“, вредности од 180.000 евра у оквиру ИНТЕРЕГ ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија, као и пројекат који има за циљ запошљавање младих из Дунавског транснационалног програма. Партнер на овом пројекту је Бачки Петровац, вредности од 180.000 евра.
Домаћини у општини Оџаци били су председница општине мр. Латинка Васиљковић, Марко Перишић новопостављени координатор и стручни сарадник у ЛЕР-у, Игор Праћа - заменик председника општине, Миливоје Радоичић - члан општинског већа за привреду, мала и средња предузећа, који су истакли да је у току рад на завршетку пројекта „ИНКЛУЗИЈА РОМА“ укупне вредности од 1.000.000,00 евра.
Обе општине су изразиле искрену жељу за бољом и свеобухватнијом сарадњом, од обука до реализације пројеката.

Најновије Вести