• 14.
  • нов
  • 2018.

Шеста Национална конференција о прекограничној сарадњи

  • Београд

У организацији Министарства за европске интеграције Владе Републике Србије, дана 14.11.2018. године, у Београду, одржана је Шеста национална конференција о прекограничној сарадњи.
Током Националне конференције представљени су досадашњи резултати програма прекограничне и транснационалне сарадње који се спроводе у Републици Србији и околним земљама, те су предочене могућности сарадње у оквиру нове финансијске перспективе Европске уније. 
Учеснике Националне конференције поздравила је Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције и Национални ИПА координатор, и том приликом је истакла да ће Србији за развој након приступања ЕУ бити на располагању кохезиони фондови и да Србија време до уласка у ЕУ треба да користи за учење где су замке и проблеми са којима су се суочавале нове чланице.
„Не желимо да нам се као њима деси да не апсорбујемо велики део тих средстава преко кохезионе политке која је једна од најбољих и најзахтевнијих политика ЕУ“, рекла је министар.
На скупу су учестовали и представници Европске уније, Штефен Худолин, шеф II сектора операција Делегације ЕУ у Србији и Симона Похлова из Генералног директората Европске комисије за регионалну и урбану политику.

Током Националне конференције о прекограничној сарадњи, додеЉене су награде најбољим пројектима у области културног наслеђа, а приказана је и пројекција филма “Суботичка синагога – реконструкција зграде и дигитализација објекта”.
 

Најава догађаја

Најновије Вести