• 22.
  • нов
  • 2018.

Нови сад - Омладинска престоница Европе 2019

Церемонији проглашења нове омладинске престонице Европе у Новом Саду, граду који ће ту титулу носити у 2019. години, одржаној у среду 21.11.2018. године, присуствовала је директорка Фонда "Европски послови" АП Војводине Видосава Ендерић. Литвански град Клајпеда проглашен је за Омладинску престоницу Европе за 2021. годину, на догађају, на којем су узели учешће премијерка Ана Брнабић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици.

Омладинска престоница Европе титула је коју Европски омладински форум додељује једном европском граду на период од годину дана. Процес је дизајниран тако да оснажи младе људе, повећа њихово учешће у важним друштвеним процесима и јача европски идентитет на локалном нивоу.

Фонд "Европски послови" АП Војводине је препознајући значај и улогу младих у креирању политика, у току оквиру овогодишње "Европске недеље региона и градова" у Бриселу, пружио подршку ОПЕНС-у у организацији сесије "Регије и градови за омладину" и на тај начин допринео унапређењу положаја младих и представљању Новог Сада, као омладинске престонице Европе, нашим европским партнерима.

Најава догађаја

Најновије Вести