• 07.
  • дец
  • 2018.

Кањижа жели да помогне општине у ЕУ пројектима

  • Чока
  • Кањижа

У склопу редовних сусрета с представницима локалних самоуправа по Војводини, 06.12.2018. представници Фонда” Европски послови”, Милан Чежек и Зоран Павић, као и представници Развојне агенције Војводине Живко Планић и Тања Симић посетили су општине Чоку и Kањижу.

У Чоки домаћин им је била Стана Ђембер председница општине, као и Михајло Поповић, помоћник председника општине. 

На захтев челника општине, договорено је да се благовремено обаве стручне обуке „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ са главним циљем оспособљавања учесника за управљање фондовима ЕУ и самосталног формулисања предлога пројеката, а све ради стратешког позиционирања истих у оквиру дефинисаних приоритета и мера.

У Kањижа су госте дочекали Роберт Фејстамер председник општине, Kорнелија Фејстамер руководилац одељења и њихови сарадници. Општина Kањижа, као једна од водећих општина што се тиче аплицирања и реализације европских пројеката, исказала је жељу да у наредном периоду помогне осталим локалним самоуправама које имају потребу за већим учешћем у наредним позивима према програмима прекограничне сарадње.

Договорена је непосредна сарадња представника локалних самоуправа са Фондом и РАВ-ом како би се општине што боље упознале са савременим трендовима, позивима и алатима који ће им помоћи у привлачењу страних инвестиција са једне стране, а са друге стране, у коришћењу европских фондова у што већем обиму.

Најновије Вести