• 11.
  • дец
  • 2018.

Развој војвођанских општина кроз ЕУ сарадњу

  • Бела Црква
  • Ковин

Дана 11.12.2018. године, представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине, Милан Чежек и Зоран Павић, као и представници Развојне агенције Војводине, Живко Планић и Тања Симић, посетили су општине Ковин и Белу Цркву, са жељом да се подстакне праћење и имплементација европских процеса и јачање институционалних капацитета локалних самоуправа и њихових институција у Аутономној покрајини  Војводини.


Домаћини у општини Ковин били су Зоран Николић заменик председника општине, Слађана Ћириковачки шеф КЛЕР-а и Лавиника Ђорђевић сарадник у КЛЕР-у. Општина Ковин у претходном периоду није аплицирала ни с једним пројектом, те им је идеја да прођу обуке у организацији Фонда и формирају тим за писање пројеката.


Домаћини у општини Бела Црква били су Барбара Радосављевић Туртуреја, начелница одељења за урбанизам, привреду и инспекцијске послове, те Гордана Тимотијевић и Дарко Осојић из КЛЕР-а.   Тренутно реализују пројекат Изградња затворене пијаце, у сарадњи са румунским партнером, у вредности од 970.000 евра. Пројекат треба да се заврши следеће године. Због недостатка финансијских средстава у буџету општине у овогодишњим позивима нису учествовали.


Обе општине су изразиле искрену жељу за бољом и свеобухватнијом сарадњом, од обука до реализације пројеката.

Најновије Вести