• 04.
  • феб
  • 2019.

Почеле припреме за 17. Европску недељу регија и градова у Бриселу

  • Брисел

Припреме за 17. Европску недељу регија и градова (ENRG) која ће у Бриселу бити одржана од 7. до 10. октобра ове године отпочеле су првим радним сусретом више од 150 бриселских регионалних представника, којем су присуствовали и представници АП Војводине у Бриселу.
У години европских избора, организатори су оценили овогодишњу ENRG као најважнији догађај у којем ће регије и градови из целе Европе имати прилику да представе достигнућа и различите политике новим доносиоцима одлука у Европској унији. Након свеобухватних консултација, три главне теме су одабране за овогодишњу манифестацију: Будућност Европске уније и улога регија и градова; Европа ближа грађанима и Зеленија Европа.
Представници АП Војводине очекују и ове године запажено учешће и промоцију покрајине у Бриселу, посебно узимајући у обзир да је на прошлогодишњој Европској недељи регија и градова, АП Војводина била представљена током сва четири дана овог највећег сусрета представника локалних и регионалних власти у Европи. Рок за пријаву партнерства је крај марта, а АП Војводину и ове године очекује традиционално добра сарадња и заједничка промоција са европским партнерима. 
Званични вебсајт ЕНРГ 2019: https://europa.eu/regions-and-cities/ 
 

Најава догађаја

Најновије Вести