• 29.
  • мар
  • 2019.

Стручна предавања у оквиру пројекта Агрино

  • Рума
  • Футог

У оквиру пројекта „Иновација пољопривреде за обезбеђивање раста и запошљавања у прекограничном региону - Агрино“ претходних дана одржана су предавања у средњим пољопривредним школама у Футогу, Вршцу и Руми, које су својеврсни крајњи корисници овог пројекта. 
Предавања су одржали представници са Института за ратарство и повртарство на тему „Биодиверзитет земљишта - штетни и корисни инсекти“  и „Сортимент поврћа Института за ратарство и повртарство са резултатима гајења на отвореном пољу и у заштићеном простору“. Предавања су била изузетно интерактивна: ђаци свих пољопривредних школа су показали своје знање и интересовање за теме о којима су имали прилике да слушају. 
Стручна предавања се настављају и завршетак је планиран за крај априла. Поред домаћина из средњих школа и представника Института, на предавањима су присуствовали и представници Фонда „Европски послови“ АП Војводнне.
Једна од активности из пројекта Агрино која следи јесте и постављање пластеника у свакој пољопривредној школи и на тај начин, стечена знања са стручних предавања биће примењена. 
Након предавања, представници средњих пољопривредних школа, повели су чланове пројектног тима пројекта Агрино у обилазак њиховог економског газдинства.
 

Најновије Вести