• 20.
  • мај
  • 2019.

Сем Фабрици, у Новом Саду, са студентима о евроинтеграцијама Србије

  • Нови Сад

Директорка Фонда “Европски послови” АП Војводине Видосава Ендерић, присуствовала је обележавању  30 година од покретања "Жан Моне" иницијативе, дела Еразмус плус програма Европске уније, којом се промовише изузетност у предавањима и научним истраживањима на пољу студија у области Европске уније. Активности "Жан Моне" иницијативе такође подстичу дијалог између академског света и креатора политике, посебно са циљем побољшања управљања политикама ЕУ.

У склопу обележавања јубилеја, који се широм Европе одржава током маја месеца, на Универзитету Привредна академија у Новом Саду одржано је обраћање Њ. Е. Сема Фабриција, амбасадора и шефа Делегације Европске уније у Србији.

На тему "Евроинтеграције Србије и регион Западног Балкана" уприличена је дебата са студентима, који су показали велико интересовање за нашу европску будућност.  


Универзитет Привредна академија у Новом Саду, дугогодишњи партнер Фонда “Европски послови” АП Војводине, спровео је Жан Моне модул, односно низ активности на основним, мастер и докторским студијама, које су намењене промовисању високих ЕУ стандарда и подстицању дијалога између академске јавности, доносилаца политичких одлука и цивилног друштва.

 

Најава догађаја

Најновије Вести