• 02.
  • јун
  • 2019.

Дводневна радионица за наставнике и стручњаке у оквиру пројекта „Активне девојчице“

Овог викенда је одржана дводневна радионица за наставнике физичког васпитања и спортске стручњаке у склопу пројекта „Подршка спорту и физичкој активности девојчица - ActiveGirls“ који се спроводи у оквиру Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија. Радионице су организовали пројектни партнери из Мађарске, Општина Сентеш и Сквош спортски клуб „Тиса Сегедин“ уз подршку партнера из Србије: Фонда „Европски послови“ АП Војводине и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.


Стручни скуп су отворили Имре Сирбик, градоначелник Сентеша, Ласло Рак, члан пројектног тима и др Шандор Рожа, спољни сарадник и истраживач на пројекту. Током првог дана, присутни су имали прилике да од стручњака окупљених на пројекту добију одговоре на следећа питања: У чему се разликују спортске активности девојчица и дечака?  Како помоћи девојчицама да се задрже у спорту? Који спортови су занимљиви девојчицама? Шта су изазови у тренирању девојчица? Шта може бити мотивација, као и позитивни узори. Такође, предавачи су представили резултате истраживања спороведеног у оквиру пројекта, а присутнима је подељен наставни материјал који се ослања на закључке истраживања. Други дан радионице је одржан у спортској дрворани у Сентешу где су полазници радионице били у прилици да стечена теоријска знања примене у пракси на тренинзима плеса, ватерпола, кошарке, бокса, џудоа и  рвања.

 

Следећа радионица за наставнике физичког васпитања и спортске стручњаке у оквиру пројекта одржаће се у Апатину 17-18. јуна 2019. године у Бањи Јунаковић.

Најава догађаја

Најновије Вести