• 28.
  • јун
  • 2019.

Сарадња са општинама Тител и Жабаљ

  • Тител
  • Жабаљ

Представник Фонда” Европски послови” АП Војводине, Зоран Павић, као и представници Развојне агенције Војводине посетили су општине Тител и Жабаљ дана 27.06.2019.  

У Општини Тител, састанак је одржан са Гораном Станојковићем, шефом службе за привреду и ЛЕР, и његовим сарадницима, док у Општини Жабаљ, са  Симом Васићем, руководиоцем за привреду и ЛЕР, и Милорадом Тргићем, координатоом.

Договорена је непосредна сарадња представника локалних самоуправа са Фондом и РАВ-ом, како би се поспешила размена информација у циљу коришћења европских фондова у већем обиму и привлачења станих инвеститора. У обе општине констатовано је недовољно аплицирање према европским фондовима са скромном реализацијом истих. У складу са тим, затражена је помоћ од Фонда по питању имплементације пројеката, као и поновно одржавање стручних обука. Представници општине Жабаљ указали су на значај недавне посете Канцеларије АП Војводине у Бриселу, где су добили драгоцене информације о коришћењу средстава из ЕУ фондова. Општина Тител је исказала заинтересованост за одржавање обука Фонда у основним школама ради едукације ђака о настанку и историји Европске уније. 
Током састанака разговарано је и о могућности сарадње представника локалне самоуправе са Развојном агенцијом Војводине кроз коришћење субвенција, као  и кроз израду развојних докумената који се директно тичу јавне локалне самоуправе.
 

Најава догађаја

Најновије Вести