• 25.
  • јул
  • 2019.

У Апатину и Кули о тешњој сарадњи

  • Апатин
  • Кула

Представници Фонда ”Европски послови” АП Војводине, Зоран Павић и Сенка Бенгин, заједно са представницaма Развојне агенције Војводине Наташом Рончевић и Тијаном Мирковић, посетили су данас oпштинe Апатин и Кула.

У Општини Апатин срели су се са председником Скупштине Општине Апатин Ником Петровићем и његовим сарадницима, док су их у Општини Кула дочекали помоћници председника Општине Јелена Павков и Страхиња Паравина са сарадницима.

Током одржаних састанака, договорена је свеобухватнија непосредна сарадња представника локалне самоуправе са Фондом, а поводом могућности финансирања путем ЕУ фондова кроз помоћ код одабира и писања пројеката према ЕУ и будуће обуке од стране запослених у Фонду „Европски послови“ АП Војводине, које су планиране за све заинтересоване с територије Општина.

Представници Општине Апатин су активни у писању и имплементцији ЕУ пројеката, а тренутно се реализује Дунавски транснационални програм где, поред Општине Апатин, учествују Словенија, Аустрија и Мађарска, док представници Општине Кула реализују пројекат прекограничне сарадње – Interreg IPA програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија у вези са културом и традицијом. Такође, поднели су пројектну идеју, са партнерима из Мађарске, на тему традиционалних кухиња, која подразумева опремање Угоститељског одсека у Економској школи у Кули.

Током састанака разговарано је и о могућности сарадње представника локалне самоуправе са Развојном агенцијом Војводине кроз коришћење субвенција, као  и кроз израду развојних докумената који се директно тичу јединица локалне самоуправе (ЈЛС).

Најава догађаја

Најновије Вести