• 31.
  • јул
  • 2019.

Посета општинама Темерин, Мали Иђош и Бачка Топола

  • Бачка Паланка
  • Мали Иђош
  • Темерин

Дана 30.07.2019. представници Фонда” Европски послови” АП Војводине, Кристина Башић и Зоран Павић у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине посетили су општине Темерин, Мали Иђош и Бачка Топола са жељом да се подстакне још боље праћење и имплементација европских процеса и изградње и јачање институционалних капацитета Аутономне покрајине Војводине.

У Темерину госте је дочекао председник општине Ђуро Жига са својим сарадницима, и посебно је похвалио успешну срадњу са Фондом.

У Малом Иђошу госте је дочекао председник општине Марко Лазић са својим сарадницима. На састанку је представљена пројектна идеја о бољем искоришћавању термалних вода кроз ИНТЕРРЕГ ИПА Програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија, док је у Бачкој Тополи председник Скупштине општине Саша Срдић са својим сарадницима представио пројекат који је у имплементацији, а тиче се реконструкције кампа на обали језера у сарадњи са партнерима из Мађарске.

Представници општина истакли су да у наредном периоду имају потребу за што бољим оспособљавањем својих кадрова у циљу коришћења европских фондова. С тим у вези постигнут је договор да Фонд „ Европски послови“ АП Војводине у што краћем времену организује обуке у овим општинама. Договорена је непосредна и константна сарадња како би се представници општина што боље упознали са свим елементима и  процедурама неопходним за формулисање још више успешних предлога пројеката за конкурисање на ЕУ позиве.

 

Најава догађаја

Најновије Вести