• 16.
  • авг
  • 2019.

Успешно реализован камп у оквиру пројекта „Подршка спорту и физичкој активности девојчица – Активне девојчице“

  • Aдa

У периоду од 12-15. августа Покрајински секретаријат за спорт и омладину заједно са Фондом „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине, угостио је 15 девојчица из Сентеша и Сегедина из Мађарске у склопу реализације регионалног јуниорског кампа  за девојчице који се одржао у спортско-рекреативном центру „Адица“ у општини Ада у оквиру пројекта „Подршка спорту и физичкој активности девојчица – Активне девојчице“.

Основни циљ пројекта је подршка сарадњи у области спорта која се бави питањем ниског нивоа физичке активности девојчица основно школског узраста (од 7-15 година) у прекограничном региону, како би се промовисала позитивна веза са спортом као кључним фактором за здрав начин живота.

Пројекат је обухватио 6 општина са територије АП Војводине, а то су Оџаци, Нови Кнажевац, Чока, Мали Иђош, Врбас и Апатин. Укупно 50 девојчица из Србије и Мађарске имало је прилику да се током 4 дана кампа опроба у различитим спортским активностима попут кошарке, одбојке, одбојке на песку и аеробика, као и да се упозна са здравим начинима живота кроз спорт тако и кроз предавања о здравом начину исхране.

Првог дана кампа девојчице су имале прилику да се међусобно упознају, сместе и упознају са програмом четвородневног кампа, а потом су заједнички обишле Аду. Други дан девојчице су провеле играјући одбојку, одбојку на песку и кошарку. Камп је посетио и Владимир Батез, наш прослављени одбојкаш и покрајински секретар за спорт и омладину. Трећи дан кампа био је резервисан за радионицу о значају физичке активности за здрав живот и поподневни обилазак Новог Сада. Учеснице спортског кампа су имале прилику да посете Петроварадинску тврђаву и од туристичког водича чују занимљиве информације о знаменитостима као и историји Новог Сада и Војводине. Последњи дан девојчице су искористиле за бављење аеробиком чиме је на симболичан начин камп  и завршен.

Пројекат суфинансира Европска унија у оквиру Интерег-ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2014-2020. са 179.235,28 евра. Партнери на пројекту су Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Општина Сентеш, Сквош спортски клуб “Тиса Сегедин” и Фонд „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине.

Најава догађаја

Најновије Вести