• 29.
  • мар
  • 2018.

У две највеће зрењанинске школе о ЕУ

  • Зрењанин

Фонд “Европски послови” АП Војводине од свог оснивања промовише добре европске тековине, помажући у писању и имплементацији пројеката, али и едукујући становништво.

Како су млади део грађана Србије који ће, по свој прилици, једног дана доносити одлуке на ЕУ нивоу, студиозно и већ годинама учествујемо у разним догађајима који се баве Европом, а посвећени су младима. У оквиру седме по реду манифестације „Европско село”, којом се промовишу вредности Европске уније, као и богатство народа и држава које је чине, представници Фонда „Европски послови” АП Војводине, одржали су наредно предавање „Историја и настанак Европске уније” ученицима шестог разреда из две највеће школе из Зрењанина. Предавању је присуствовало преко стотину ученика и наставника из Основних школа „Жарко Зрењанин” и „Петар Петровић Његош” из Зрењанина.

Поред предавача, Теодоре Милков Манић и Јелене Радосављевић Ровчанин, које су представиле ученицима позицију Европске уније и историјске околности које су утицале на њено формирање, овог пута се ђацима се обратио и заменик градоначелника Зрењанина Душко Радишић и том приликом испричао ђацима примере добре праксе града Зрењанина, док је ђаке на разговор мотивисао Милан Чежек из Фонда ,,Европски послови” АП Војводине. Предавању је присуствовала Марија Хармат, координаторка за послове ЕУ у кабинету градоначелника Зрењанина, која је задужена за организацију Европског села.

Најава догађаја

Најновије Вести