• 02.
  • нов
  • 2020.

Пети регионални форум младих лидера у Новом Саду

  • Нови Сад

Пети регионални форум младих лидера одржан је у Новом Саду у периоду од 30. октобра до 2. новембра ове године.

Регионални форум младих лидера је годишња конференција која окупља младе, друштвено активне, појединце из Western Balkans 6 организације у циљу њиховог укључивања у дискусије о актуелним друштвеним и економским темама и развијању решења заснованих на претходним  знањима и друштвеном ангажовању. Током година, Форум је постепено, али постојано, прерастао у место окупљања младих, амбициозних лидера.

Ове године, Форум је био више економски оријентисане, стога је главни циљ био адресирање тренутних друштвено-економских промена на Западном Балкану, инспирисаних тежњом ка стварању онога што је постало познато као Мини шенгенска иницијатива – то јест економско повезивање држава Западног Балкана. Теме које су биле у фокусу су слободно кретање људи, регионална дигитална агенда, регионално индустријско и инвестиционо подручје, подршка младим предузетницима, као и демографске промене и одрживи демографски развој у државама Западног Балкана. Поред тога – с обзиром на важност заједничког регионалног тржишта – стварено је окружење за отворене дискусије између младих лидера оријентисаних  ка пословању и предузетништву и  старијих професионалаца са циљем размене искустава. 

На форуму су учешће узели и представници Фонда „Европски Послови“ АП Војводине.

Форум је организовао Европски покрет у Србији – локални огранак Нови Сад – Београдски фонд за политичку изузетност у партнерству са Регионалним саветом за сарадњу (РСС). Форум додатно подржава Покрајинска влада АП Војводине и Град Нови Сад. 
 

Најава догађаја

Најновије Вести