• 08.
  • јул
  • 2016.

Почела регистрација за „Европску недељу градова и региона 2016“

Под слоганом “Региони и градови за одржив и инклузиван раст“ целокупна манифестација ће бити организована на три основне теме:

1.)        одржан и одржив економски раст;

2.)        инклузиван економски раст;

3.)        поједностављивање Европских структурних и инвестиционих (ЕСИ) фондова.

Четрнаеста по реду манифестација „Европска недеља градова и региона“, коју организују Комитет региона и Генерални директорат за регионалну политику, одржаће се од 10. до 13. октобра 2016. године у Бриселу. 

У оквиру овогодишње манифестације, 187 региона и градова из 28 земаља груписано је у 22 регионална конзорцијума, са више региона из Италије, Шпаније, Пољске, Немачке и Уједињеног Краљевства. Већина радионица које координишу партнерства региона и градова (22) ће се ове године фокусирати на тему одрживог економског раста. Поред тога, 38 радионица ће се одржати на „месту окупљања“ (које ће организовати Комитет региона, укључујући законодавни рад ове институције и резултате политичких група), а око 60 радионица ће организовати Европска комисија.

Као и претходних година, отворена је могућност за учешће на радионици поводом отварања манифестације, као и на формалном пријему, дана 10. октобра 2016, за све заинтересоване. Потребна је само претходна регистрација путем интернета.

У склопу поменуте манифестације, АП Војводина је у конзорцијуму „Предузетничко образовање за економски раст“ са регионима: Умбрија (Италија), Северна Ирска (Уједињено Краљевство), Војводство Подласко и Војводство Светокришко (Пољска), Регион Оломуц (Чешка Репбулика), Регион Прешов (Словачка), Карловачка и Вараждинска Жупанија (Хрватска). Организација радионице под називом „Предузетништво младих: кључ за унапређење конкурентности и раст у регионима“ планирана је за 11. октобар 2016, од 09:00 до 13:00 часова, у представништву Северне Ирске у Бриселу.

Регистрација за учешће на поменутој манифестацији почела је 8. јула 2016. и се врши путем интернета на страници: хттп://ец.еуропа.еу/регионал_полицy/регионс-анд-цитиес/2016/.

За све додатне информације, можете нас контактирати на број телефона: 021/4830 673, или путем имејла на адресу: office@војводинахоусе.еу.

Више информација о „Европској недељи градова и региона 2016“: хттп://ец.еуропа.еу/регионал_полицy/регионс-анд-цитиес/2016/

Најава догађаја

Најновије Вести