• 15.
  • мај
  • 2015.

Одржана последња обука за школску 2014/2015. годину под називом „Фондови Европске уније: од идеје до реализације“ за представнике васпитно-образовних установа на територији Аутономне покрајине Војводине

  • Инђија
  • Рума
  • Сремска Митровица
  • Сремски Карловци
  • Стара Пазова

Представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, одржали су последњу  обуку за школску 2014/2015. годину под називом „Фондови Европске уније: од идеје до реализације“ за представнике васпитно-образовних установа на територији Аутономне покрајине Војводине и  to у Сремском округу.
Обука је одржана у просторијама средње школе „Ђорђе Натошевић" у Инђији, а присуствовало је укупно 21 представник 10 институција са подручја општина Инђија, Стара Пазова, Рума, Сремска Митровица и Сремски Карловци.

Током тродневне обуке полазници су се упознали са структуром и областима финансирања Еразмус + програма Европске уније који покрива области образовања, младих и спорта, док је посебан акценат стављен на програме прекограничне сарадње где је могућност учешћа отворена за све институције са подручја Сремског округа, а to су ИПА програм прекограничне сарадње Хрватска – Србија и ИПА програм прекограничне сарадње БиХ - Србија.  Током другог дана обуке полазници су имали прилике да се опробају у осмишлјавању основних елемената пројекта користећи приступ логичког оквира, док је трећи дан био посвећен теми буџетирања европских пројеката.

Обуку је током школске 2014/2015. године прошло 279 полазника из 123 институције из Војводине у оквиру 11 обука које су се одржале у Кањижи, Сремској Митровици, Кикинди, Вршцу, Суботици, Сомбору, Врбасу, Зрењанину, Новом Саду и Инђији. Захваљујући обукама представника Фонда „Европски послови“ АП Војводине и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице прикупљено је 52 пројектне идеје које по свом садржају одговарају приоритетима и цилјевима републичких и покрајинских стратешких докумената, али и стварних потреба самих образовно-васпитних установа.

Најава догађаја

Најновије Вести