• 27.
  • мар
  • 2015.

Осма у низу обука за припрему ИПА пројеката прекограничне сарадње за запослене у образовно-васпитним установама одржана је у средњебанатском округу

  • Нови Бечеј
  • Сечањ
  • Зрењанин

Осма у низу обука под називом „Фондови Европске уније: од идеје до реализације“ за представнике васпитно-образовних установа на територији Аутономне покрајине Војводине одржана је у Јужнобачком округу.
Осма у низу обука под називом „Фондови Европске уније: од идеје до реализације“ за представнике васпитно-образовних установа на територији Аутономне покрајине Војводине одржана је у Јужнобачком округу. Представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, одржали су обуку у просторијама дома ученика средњих школа "Ангелина Којић - Гина", у Зрењанину. Обуци је присуствовало укупно 29 представника из 12 установа са подручја града Зрењанина и општина Нови Бечеј и Сечањ.

Циљ обуке је био да се полазницима приближи пројектни начин финансирања и фондови Европске уније који су доступни институцијама из Србије, а намењени за образовање као на пример Ерасмус+. У фокусу су били програми прекограничне сарадње, посебно ИПА програм прекограничне сарадње Мађарска – Србија и ИПА програм прекограничне сарадње Румунија – Србија. Током другог дана обуке полазници су имали прилике да се опробају у осмишлјавању основних елемената пројекта користећи приступ логичког оквира, док је трећи дан био посвећен теми буџетирања европских пројеката. Обука је завршена презентацијом пројектних идеја и основним верзијама логичке матрице које су полазници направили током практичног рада, а на основу реалних проблема уочених у свом раду или окружењу.

Најава догађаја

Најновије Вести