• 24.
  • нов
  • 2014.

Покретање пројекта „Снага знања“ за унапређивање пословних вештина и трансверзалних знања код младих

  • Нови Сад

Дана 20. новембра у просторијама Фонда „Европски послови“ АП Војводине одржан је састанак у цилју покретања пројекта „Снага знања“ у чијој би реализацији учешће узеле следеће институције: Факултет за инжењерски менаџмент из Новог Сада, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, МЕНСА – одсек за НТЦ, НТЦМ програм и Фонд „Европски послови“ АП Војводине.


Цилј пројекта „Снага знања“ је повећање свести младих лјуди о томе да су знања и вештине које се стичу на високошколским установама клјучне за развој компетенција и способности неопходних за успешну каријеру, као и свести о томе да су оне неопходан услов како за лични напредак, тако и за напредак друштва и државе као целине. Као клјучне пројектне актвности издвајају се израда материјала за матуранте у средњим школама, израда интернет портала који би садржао релевантне информације о теми коју пројекат покрива, предавања у средњим школама, учешће у медијима и организовање јавних трибина. Такође, пројекат је у складу са Стратегијом развоја образовања у Србији до 2020. године, а реализовао би се упоредо са израдом Стратегије за младе 2015-2025. године.


Пројекат су до сада подржали Министарство омладине и спорта, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој, Покрајински секретаријат за привреду, запошлјавање и равноправност полова, Град Нови Сад и Унија послодаваца Србије.

Најава догађаја

Најновије Вести