• 16.
  • сеп
  • 2011.

О европским фондовима у Сремским Карловцима

  • Сремски Карловци

Представници Фонда „Европски послови” Аутономне Покрајине Војводине одржали су презентацију инструмента за претприступну помоћ и могућност финансирања путем фондова ЕУ.

Присутнима се прво обратио помоћник начелника одељења за друштвене делатности општине Сремски Карловци, Игор Релић, који је истакао значај европских пројеката за Општину Сремски Карловци и предходна искуства општине у истим.

 
Значај ЕУ фондова је у виду кратке презентације објаснила представница Фонда Мина Радмиловић. Поред тога, пристутни су добили информације о актуелном позиву из Програма прекограничне сарадње Србија- Хрватска, који је до 15. новембра отворен и за институције с територије карловачке општине. Недавно отворен позив пружа могућност за финансирање пројеката у области економског и социјалног развоја, као и пројеката којима је фокус развој туризма и заштита животне средине. Вредност пројеката из прве и друге мере креће се од 50.000 до 200.000 евра, док је за трећу меру „људи-људима” максималан износ 50.000 евра по пројекту.

Најава догађаја

Најновије Вести