• 21.
  • нов
  • 2017.

Објављени резултати конкурса за књижевне преводе у оквиру програма Култура Креативна Европа

Објављени су резултати конкурса за књижевне преводе у оквиру програма Култура Креативна Европа: издавачке куће из Србије су оствариле успех и нашу земљу опет поставиле на прво место по броју одобрених пројеката на конкурсу за књижевно превођење.

На овогодишњем конкурсу фокус комисије је усмерен на мањи број пројеката, који су на тај начин подржани већим новчаним износима. Од пријављених 22 пројеката, њих пет је пореклом из Србије, четири подржана пројекта су бугарска, а следе их Хрватска и Македонија са по три успешна пројекта.

Издавачке куће из Србије чији пројекти ће бити преведени су: Самостална агенција за издаваштво Одисеја  за пројекат Old Continent, New People: Finding Your Own Place, Агенција за издаваштво Штрик за пројекат Women’s Decameron: for a new Renaissance in European literature, Контраст издаваштво за пројекат Europe: Different Journeys, One Destination, Издавачка кућа Арете за пројекат European Literature Today: Universal Stories of Personal Revolutions и Предузеће за графичку и издавачку делатност Хеликс за пројекат Beyond Horizons: cross-cultural mosaic of contemporary European fiction.

Укупан износ средстава додељених издавачким кућама из Србије на овогодишњем конкурсу за књижевне преводе је 271.008,59 евра.

Најава догађаја

Најновије Вести