• 01.
  • нов
  • 2017.

Одржана дводневна радионица „Припрема пројеката у оквиру програма Креативна Европа“

Антена Култура Деска Креативна Европа Србије, која је у саставу Фонда „Европски послови“ АП Војводине, 31.10. – 01.11.2017. године, организовала је дводневну радионицу у циљу обуке полазника за припрему пројеката који се финансирају из програма Креативна Европа.

Учеснике семинара су поздравили Ивана Ђурица, помоћница директорке Фонда „Европски послови“ АП Војводине и Димитрије Тадић, шеф Деска Креативна Европа Србија, који је дао опште информације о програму у уводној презентацији. Колеге из Деска Милан Ђорђевић и Нина Михаљинац представили су бројне примере пројеката који су добили финасирање и који су успешно имплементрани у оквиру овог програма. Учесници радионице су имали прилике да прате предавање Реље Бобића на тему: Култура и креативне индустрије, који је дао осврт на оснивање специфичне и данас веома реномиране организације у југоисточној Европи „Нова Искра“, и поделио своје искуство у раду на два европска пројекта у којима „Нова Искра“ учествује. Крај дана обележила је активна анализа пројектних идеја сваког од полазника који се припремају за актуелни конкурс из европских пројеката сарадње, отворен до 18. јануара 2018. године. Други дан обележило је представљање буџета пројеката и конкурсне документације потребне за аплицирање на овај европски програм. Полазници су имали прилику да чују детаљније информације о конципирању буџета пројекта, важности квалитетног партнерства, као и да заједно са Маријом Поповић прођу кроз апликациони формулар.

Овог пута радионицу је похађало 25 полазника, који су изабрани на основу јавног позива на који се јавило готово стотину заинтересованих.

Најава догађаја

Најновије Вести