• 23.
  • нов
  • 2006.

Потпредседник владе Словачке примио Новикова и Злоха

Братислава, Словачка – Душан Чаплович, потпредседник Владе Републике Словачке, примио је данас Предрага Новикова, директора Канцеларије за европске послове и Мартина Злоха, потпредседника Скупштине АП Војводине. Током разговора разматрана је могућност реализације учешћа у заједничким програмима Европске уније.

- Словачка подржава иницијативе Србије ка приближавању институцијама и структурама Европске уније. Неопходно је да се регионална сарадња развија у дефинисаном оквиру сарадње Републике Словачке са Републиком Србијом. Уз to, посебно је важно коришћење предприступних фондова ЕУ, навео је Чаплович и упутио званичан позив да се АП Војводина представи у Братислави.

- Партнерство са регијама и земљама ЕУ је од кључног значаја за добробит свих људи у нашој земљи. Без обзира на све тешкоће и трновит пут, имплементација стандарда развијених земаља је кључ за подизање стандарда становништва. Такође, регионалним иницијативама и пројектима се јача наше партнерство, а и наше државне институције. Средином јануара, грађани наше земље ће донети одлуку да ли је пут ка ЕУ пут којим ће Србија и кренути, рекао је Предраг Новиков, а Мартин Злох се захвалио на помоћи у оквиру фонда Братислава – Београд, преко којег је дошло преко 2 милиона евра у нашу земљу.

Најава догађаја

Најновије Вести