• 07.
  • мај
  • 2018.

Канцеларија у Бриселу представила АП Војводину у оквиру Дана Европе у Комитету регија

У суботу 5. маја 2018. године, институције ЕУ су у Бриселу отвориле своја врата за јавност. Многобројни заинтересовани посетиоци су могли по први пут да виде унутрашњост зграда европских инситуција, али и да се ближе упознају са радом самих инситуција.
У оквиру Комитета регија, свој штанд је имала и АП Војводина, где је представљена туристичка понуда, културно наслеђе и природне лепоте Војводине, покрајинске институције, као и активности Канцеларије АП Војводине у Бриселу.

Посетиоци војвођанског штанда су имали прилику и да пробају различита вина произведена у Војводини у винаријама Деурић и Мачков подрум, као и ракију Емпатија. Посебно интересовање је владало за специјално издање часописа „Hello – travel Vojvodina“ који је недавно приређен у циљу међународне промоције туристичке понуде АП Војводине. Канцеларија АПВ у Бриселу и Туристичка организација Војводине су већ другу годину наступиле заједно на манифестацији Дани Европе у Бриселу.

Многобројни посетиоци су имали прилику да разговарају и са покрајинским секретаром Огњеном Бјелићем, који је такође узео активну улогу у представљању наше северне покрајине. Штанд АП Војводине су посетили и чланови наше делегације у Заједничком консултативном одбору Комитета регија и Србије, који је заседао дан раније у Бриселу.

Све укупно, овогодишња манифестација, као прилика за представљање АП Војводине је оцењена веома успешном, а to доказује близу 3.000 задовољних посетилаца у Комитету регија.

Најава догађаја

Најновије Вести