• 05.
  • јун
  • 2018.

Посета општинама Нови Кнежевац и Сента

  • Нови Кнежевац
  • Сента

У уторак, 05.06.2018. године, у оквиру успостављене сарадње, представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине, Милан Чежек и Зоран Павић са представником Развојне агенције Војводине Живком Планићем посетили су општине Нови Кнежевац и Сента. У Новом Кнежевцу домаћин је био председник општине Радован Уверић са својим сарадницима, док су их у Сенти дочекали Виктор Варга, члан градског већа за привреду и Драгана Радоњић, начелница Одељења за локални и економски развој.
У циљу подизања институционалних капацитета наше покрајине и свих субјеката заинтересованих за конкурисање за средства Европске уније кроз пројекте, представници и ових општина су упознати са свим елементима и процедурама неопходним за формулисање успешних предлога пројеката на ЕУ позиве.
На захтев представника обе општине договорено је да се у што краћем времену организују стручне обуке са главним циљем да се учесници оспособе за управљање фондовима Европске уније и науче да самостално формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају и оквиру дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Обуке се припремити и реализовати представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине, који те обуке успешно организују већ годинама.
 

Најава догађаја

Најновије Вести