• 08.
  • јун
  • 2018.

Обука „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“ у средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ у Руми

  • Рума

Представнице Фонда „Европски послови“ АП Војводине, Јелена Радосављевић Ровчанин и Јелена Тошковић, одржале су обуку, од 6. јуна до 8. јуна 2018. године, под називом „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“ у средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ у Руми. Школа има искуство у писању ЕУ пројеката за Ерасмус + програм, а сада су имали први пут прилику да се упознају са ИНТЕРЕГ ИПА програмима прекограничне сарадње.
Већ први дан су били подељени у 3 групе и након представљања програма који су доступни Републици Србији као и АП Војводини, свака група је осмислила предлог пројектне идеје (и програм под којим би аплицирали са пројектом), коју су развијали током трајања обуке.
Други дан, представљен им је документ од изузетне важности приликом писања предлога пројектне идеје, а то је логичка матрица. У складу са својом идејом, одредили су општи циљ, специфичне циљеве, резултате и активности, објективно мерљиве индикаторе, изворе верификације, ризике и претпоставке и на тај начин су савладали попуњавање логичке матрице.
Трећи дан, представљено им је буџетирање пројеката, а након теоријског дела, групе су урадиле вежбу и као и сваки пут до тада, представници сваке групе, презентовали су буџет својих предлога пројектних идеја.
На крају обуке, имали смо 3 одлична предлога пројектних идеја са којима школа може да аплицира на ИНТЕРЕГ ИПА програме прекограничне сарадње Србија-Босна и Хергцеговина, ИНТЕРЕГ ИПА програм прекограничне сарадње Хрватска-Србија и ИНТЕРЕГ ИПА програм прекогранична сарадња Мађарска-Србија.
На крају обуке, полазницима су додељени сертификати о успешно завршеној обуци.    
 

Најава догађаја

Најновије Вести