• 05.
  • јул
  • 2018.

Свечаном доделом уверења завршен 4. циклус Специјалистичког програма

У простору Универзитета „Едуконс“ у Сремској Каменици, са којим је Фонд „Европски послови“ АП Војводине реализовао 4. циклус Специјалистичког програма„Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, свечано су додељена уверења полазницима који су успешно савладали програм. Догађају су присуствовали Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, директорица Фонда „Европски послови“ АП Војводине Видосава Ендерић и ректор Универзитета „Едуконс“ др Александар Андрејевић.
Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић уручио је уверења полазницима, и том приликом
истакао да је едукација у овој области од изузетног значаја с обзиром на то да кроз процес европских интеграција пролазимо кроз промене које ће како је навео, пребацити тежиште на развојну политику. „Јачање струковног кадра посебно je важно у условима када су стратешки правци развоја наше државе окренути према јачању укупног амбијента за привлачење привредних субјеката са добрим пројектима, који јачају наше економске перформансе, а пре свега, капацитет за креирање нових радних места и нових тржишта“ , пoручио је Бјелић додајући да је готово немогуће говорити о регионалном развоју, а при томе, немати едуковане људе који поседују стручно знање из те области.
Директорица Фонда је честитала полазницима на успешно завршеном програму, похвалила њихово залагање све време трајања програма и позвала их да наставе да се развијају, посебно по питању сарадње у писању европских пројеката и навела како могу у сваком моменту да се обрате Фонду за помоћ. 
Подсећамо да се комплетан Специјалистички програм финансира од стране Аутономне покрајине Војводине.
 

Најава догађаја

Најновије Вести