• 23.
  • јул
  • 2018.

Србији доступна средства из Програма Европске уније за права, једнакост и држављанство

  • Београд

Приступањем Програму Европске уније за права, једнакост и држављанство, Србија добија приступ буџету од 440 милиона евра из фонда ЕУ за пројекте у тим областима, предвиђа Споразум који су потписали шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ðорђевић.

Шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици је навео да је Србија прва од земаља Западног Балкана која је ушла у програм, који финансира Европска комисија до 2020. Он је нагласио да је пројекат важан у приступању Србије ЕУ, пошто обухвата обавезе из Поглавља 23 и 24. ,,Односи се на девет области борбе против дискриминације, расизма, ксенофобије и хомофобије, других видова нетолеранције, промоцију права људи са инвалидитетом, једнакост полова, превенцију насиља над децом, женама и другим ризичним групама’’, предочио је Фабрици.

Програм је намењен државним органима, академским институцијама и организацијама цивилног друштва за промовисање и заштиту права која обезбеђују једнакост грађана, а укупан буџет за период од 2014. до 2020. године износи око 440 милиона евра.

Најава догађаја

Најновије Вести