• 14.
  • сеп
  • 2018.

Обука „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“ за ватрогасце

  • Нови Сад

У просторијама Ватрогасног савеза Војводине одржана је тродневна обука за преко двадесет полазника под називом „Могућност финансирања путем ЕУ фондова“, овог пута намењена запосленима у Ватрогасном друштву Војводине, са територије читаве АП Војводине.  
Представници Фонда „Европски послови“ Немања Давидовић и Дејана Добрић упознали су полазнике са ИНТЕРЕГ ИПА програмима прекограничне сарадње на које имају право конкурисања, као и програме Европске уније који су такође доступни за Републику Србију, а самим тим и за Аутономну покрајину Војводину.
Циљ обуке је био да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката према фондовима Европске уније, да науче да их стратешки позиционирају у оквиру дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских могућности. Полазници су у оквиру вежби написали четири предлога пројектних идеја са којима имају могућност да аплицирају на ИНТЕРЕГ ИПА програме прекограничне сарадње Мађарска – Србија и Румунија - Србија. На крају трећег дана, додељени су им сертификати о успешно завршеној обуци.
 

Најава догађаја

Најновије Вести